info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

18 Mart Çanakkale Zaferini Kutladık

Çanakkale Deniz Zaferinin 98. Yıldönümü ve Şehitler Günü tüm yurtta oldu gibi Tekirdağ da da çeşitli törenlerle kutlandı

Tekirdağ’daki ilk  tören Muratlı Caddesindeki Şehitler Abidesine çelenklerin konması ile başladı. Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’nın yanısıra 8. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük, Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldığı törende saygı duruşu ve  İstiklal Marşının ardından 3 el saygı atışı yapıldı ve Vali Yerlikaya Şeref Defterini imzaladı.
Protokol üyeleri daha sonra eski mezarlıktaki şehit mezarlığına giderek dua ettiler ve şehitlerin kabristanlarına kırmızı karanfil bıraktılar. Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen törende ise Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan program ilgiyle izlenirken öğrencilerin performansı ayakta alkışlandı. Ayrıca Şehit Gökhan Kaplan’a Cumhurbaşkanlığı tarafından gönderilen  Devlet Övünç Madalyası verildi. Kaplan’ın madalyasını annesi Nevin ve babası Ahmet Kaplan’a Vali Yerlikaya takdim etti. Yerlikaya burada yaptığı konuşmada “ Tarihimiz zaferlerle dolu, Çanakkale’de 253 bin şehir verdik ama vatanımızı asla vermedik. Bizi bölmeye çalışan dış güçler kardeşi kardeşe vurmaya çalıştılar, ancak başaramadılar ve başaramayacaklar” dedi.
Daha sonra Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Üç Kemaller Meydanı(Tuğlalı Park) ta açılan Çanakkale fotoğraflarının yer aldığı Biz Değilmiydik fotoğraf sergisi açılırken Atatürk anıtı önünde Gazetesi Ersin Bilmeç tarafından düzenlenen Çanakkale fotoğraf sergisi de protokol tarafından gezildi. Tekirdağ Belediyesi tarafından Atatürk Anıtı önünde pilav ayran ikram edilirken, Valilik tarafından da  Şehit ve Gazi Ailelerine Polisevinde yemek verildi.