info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
Dolar Satış
:
Euro Alış
:
Euro Satış
:
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

19 Mayıs Gençlik Bayramı Muratlı’da Kutlandı

Tekirdağ’ın Muratlı ilçesinde 19 Mayıs Gençlik Bayramı törenle kutlandı.

Etkinlikler kapsamında düzenlenen 'Gençlik Yürüyüşü’ dolayısıyla Muratlı Belediye binası önünden Hürriyet Meydanı’na kadar yürüyen kalabalık, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü adına konuşan Halk Eğitim Merkezi Müdürü N. İskender Yalçıner, "Bir milleti oluşturan insanlar birbirleriyle kenetlendikleri sürece millet olarak varolmaya devam ederler. Türk milleti de geçmişinde bir çok kez tehlikelerle karşılaşmış, ancak el ele verip bu zorluklarla mücadele ederek varlığını sürdürebilmiştir. Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerinde yaşanan ve katılmak zorunda kaldığımız, insanlık tarihinde büyük acılara sebep olan 1. Dünya Savaşı sırasında elde ettiğimiz, Çanakkale Savaşı gibi büyük zaferlere rağmen savaş yolunda maalesef yenik sayılmıştık. Başkent de dahil olmak üzere büyük bölümü işgal edilen ülkemizin kurtuluşu o güne dek savaş alanlarında elde ettiği zaferlerle halkın güvenini kazanan ve mağrur işgalciler için 'Geldikleri gibi giderler' diyebilen Mustafa Kemal’in liderliği ile gerçekleşebilecekti" ifadelerini kullandı.
Atatürk’ün başlattığı zorlu kurtuluş mücadelesinin başlangıcı olan 19 Mayıs’ı, gençlere bayram olarak armağan ettiğini dile getiren Yalçıner, "Bu bayram Türk milletinin zorluklar karşısında kenetlenmesi gerektiğini hatırlaması için fırsat oluşturmuştur" dedi.
Geçtiğimiz hafta Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden kazasında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm millete başsağlığı dileyen Yalçıner, "Allah bir daha bizi bu tür felaketlerle sınamasın. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nızı kutluyorum" diyerek sözlerini sonlandırdı.
Şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi.