info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

19 sektöre sınırlama getiriliyor!

Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, 1/100 bin ölçekli Ergene Havzası Çevre Düzeni Planı na göre 19 sektöre sınırlama getirildiğinin altını çizerek, bunlarında takip edilmesi gerektiğini ve meslek seçimlerinde bu sınırlamanın bir şekilde kendini göstereceğini söyledi.

İl İstihdam ve Meslek Eğitim Kurulu 2009 yılı 4. Olağan toplantısı, Tekirdağ İŞKUR İl Müdürlüğü nde gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Tekirdağ Valisi ve kurul başkanı Zübeyir Kemelek, istihdamın önemine değinerek, il istihdam kurulunun toplanma amacını; ildeki istihdamın arttırılması ve geliştirilmesi kapsamında, özellikle meslek sahibi olan vatandaşların mesleklerinin geliştirilmesi ve meslek sahibi olmayanların ise meslek edinebilmesi gibi konulara çözüm üretmek olarak özetledi.

Ülkenin, dünya genelinde olduğu gibi global ekonomik krizden etkilendiğini ifade eden Vali Kemelek, buna bağlı olarak istihdamda bir daralmanın söz konusu olduğunu ve bunun hizmet sektöründen sanayi, hatta ihracat sektörüne kadar her sektörü kapsadığını kaydetti.

Kemelek şöyle devam etti; ?Son dönemde özellikle ekonomideki durgunluk ve buna bağlı olarak istihdamda yaşanan küçülme, yavaş yavaş aşılmaktadır. Bizler sorumluluk alanımızda istihdamı elimizden geldiğince arttırmaya çalışıyoruz. Zaten ülkemizin de yapmakta olduğu, Türkiye Cumhuriyet Devleti nin de en baştaki sorunu bu. Yeni istihdam imkanları yaratmak. Bunun başında da sanayi, turizm, hizmet sektörü gibi sektörleri canlandırmak.

-DENGELEMEK GEREKLİ-

Bizim sorumluluk alanımız olan Tekirdağ a baktığımızda, ikiye ayırırsak doğusu ve batısı diye; doğusunda gerek Çerkezköy ve Çorlu ile kısmen Marmara Ereğlisi ve Muratlı yı da dahil edersek sanayi ağırlıklı bir ekonomi mevcuttur.. Ancak diğer kesiminde Malkara ve Hayrabolu da ki tarım makineleri sanayinin dışında kalan kesimde çok önemli bir sanayi tesisi söz konusu değildir. Batı kesiminde özellikle tarıma dayalı bir ekonomi hakimdir ve bunu dengelemek gereklidir.?

Dengelemekten kastın illaki sanayi kuruluşlarının ilin doğu ve batı bölgelerine orantılı dağılımı olmadığını belirten Kemelek istihdam yolu ile, istihdama bağlı olan tüm sektörlerin canlandırılması ile de dengelerin kurulabileceğini ifade etti.

-LOJİSTİK SEKTÖRÜ CANLANACAK-

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ın, yeni demiryolu hattını görmek üzere gerçekleştirdiği Tekirdağ ziyaretini anımsatan Vali Kemelek, demiryolu nun 15 Aralık 2009 tarihine kadar bitmesinin planlandığını ve limana demir yolu ile bağlantı sağlanmasının söz konusu olduğunu kaydetti.

Kemelek; ?İstasyon binasının çalışmalarına başlanmış. Prefabrik ve çelik konstrüksiyondan yapılacağı için kısa sürede bitecek. Limandaki ramparala başlanmış. Yani bizim güneyimizdeki ticaret potansiyelimiz artıyor. Buna bağlı olarak lojistik sektörü de giderek canlanacak.?

-19 SEKTÖRE SINIRLAMA-

İstihdamı yaygınlaştıracaklarını ve buna bağlı olarak mesleklerin de değişeceğini belirten Tekirdağ Valisi, gümrükleme, depolama ve buna bağlı mesleklerde de artış olacağına ve çalışmaları bu yönde sürdüreceklerine dikkat çekti.

İlin geleceğine göre planlama yapılması gerektiğini söyleyen Kemelek, Çorlu ve Çerkezköy deki tekstil sanayinin de geleceği, hepsinin durumunun da çok iyi olduğunu zannetmediğini ve onlarında hesabını geleceğe yönelik yapması gerektiğini ifade etti.

Kemelek, 1/100 bin ölçekli Ergene Havzası Çevre Düzeni Planı na göre 19 sektöre sınırlama getirildiğinin altını çizerek, bunlarında takip edilmesi gerektiğini ve meslek seçimlerinde bu sınırlamanın bir şekilde kendini göstereceğini söyledi.

Vali Kemelek in konuşmasının ardından toplantı, İŞKUR bünyesinde 2009 yılında yapılan çalışmalar ve alınan kararlar hakkında, İŞKUR Tekirdağ Müdürü Şerafettin Küçük tarafından verilen brifing ile devam etti.

2009 eğitim planının revize edilmesi ve yeni kurs tekliflerinin karara bağlanmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Üner Dilek, yapılan çalışmalarla ilgili Tekirdağ Milli Eğitim Müdürlüğü nün çalışmaları hakkında bilgi verdi.