info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

2. Balkan Kongresi başlıyor

Türk-Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM) ile Tekirdağ Valiliği tarafından organize edilen Balkan Kongresi nin ikincisi 24-26 Nisan da Tekirdağ da düzenlenecek.

Kongreye Devlet Bakanı Said Yazıcoğlu, Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir ile Balkan ülkelerinden çok sayıda profesör konuşması olarak katılacak.

Balkan ülkeleri arasındaki etkileşimin artırılması, siyasi, ekonomik ve kültürel iş birliği sağlaması amacıyla düzenlenen Balkan kongresinin bu yıl ikincisi 24-26 Nisan tarihleri arasında Tekirdağ da düzenlenecek. TASAM ile Tekirdağ Valiliği tarafından organize edilen kongre Namık Kemal Üniversitesi Değirmenaltı Yerleşkesi nde ki Pramit Salonda yapılacak.

Kongreye Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu da katılarak açılış konuşmasını yapacak. TASAM tarafından hazırlanan kongre programına göre, Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu nun açılış konuşmasını yapacağı kongrede Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir, Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, NKU Rektörü Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü ve TASAM Başkanı Süleyman Şensoy birer konuşma yapacak.

Kongrenin ilk gününde Boğaziçi Üniversitesi Atatürk Enstitüsü nden Prof. Dr. Aydın Babuna nın oturum başkanlığı Balkanlar da Sosyalizmden Serbest Piyasa Ekonomisine Geçiş konusu tartışılacak. II. Balkan Kongresi ne Bosna-Hersek Zenica Üniversitesi nden Prof. Dr. Darko Petkovıc, Prof. Dr. Dzevad Zecıc, Karadağ Üniversitesi nden Dr. Mirjana Kuljak, Kosova Priştine Üniversitesi nden Yrd. Doç. Dr. Safet Merovci, Slovenya Lübliyana Üniversitesi nden Prof. Dr. Marjan Senjur, Bosna-Hersek Sarayevo Üniversitesi nden Prof. Dr. Sacir Filandra, Arnavutluk Epoka Üniversitesi nden Dr. Ferdinand Gjana konuşmacı olarak katılacak.

Ayrıca çok sayıda Balkan ülkelerinden ve Türkiye den diplomatik temsilcilerin katılacağı kongrede 7 farklı oturumla Balkanlar da sosyalizmden serbest piyasa ekonomisine geçiş, Balkanlar ın Avrupa Birliği ne sosyoekonomik entegrasyonu, Balkanlar da sosyoekonomik problemler ve çözüm önerileri, Türkiye nin Balkan Ülkeleri ile sosyoekonomik ilişkileri, Balkan ülkelerinde yatırım olanakları ve Balkanlar da sosyoekonomik işbirliği alanları tartışmaya açılacak.

TASAM, bu yıl ikincisini düzenlediği kongrede Balkan ülkeleri arasındaki etkileşimin artırılması, siyasi, ekonomik ve kültürel iş birliği konusundaki mevcut durumların tespiti ve gerek ulusal gerek uluslararası boyutta uygulanabilecek yeni temaların ortaya konabilmesini amaçlıyor. Kongrenin son gününde ise Balkan ülkelerinden ve Türkiye den katılan diplomatik temsilciler için Tekirdağ şehir turu düzenlenecek.