info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

2010 un Mart ında TOKİ inşaatları başlayacak

Malkara Belediye Başkanı Birol Kaya, ilçedeki dar gelirli vatandaşlar için Başbakanlık Toplu Konut İdaresi ne (TOKİ) yaptıracakları konutlar konusunda önemli gelişmeler olduğunu bildirdi.

Geçtiğimiz hafta Ankara ya gerçekleştirdiği üç günlük ziyaretin ardından basınla bir araya gelen başkan Kaya, ilk etapta Hacıevhat Mahallesi ne yapılacak konutlar için TOKİ yetkililerince proje çalışmalarının tamamlanmasının ardından 2- 2,5 ay gibi kısa bir zaman zarfında ihale edilerek en geç 2010 da inşaatların başlayacağı müjdesini verdi.

TOKİ konutlarının yapımına ilişkin teknik bilgiler de veren başkan Kaya şunları söyledi: "Hacıevhat Mahallesi Erenler semti mevkiinde yer alan mülkiyeti belediyeye ait 54,5 dönüm alan üzerinde, ilçenin en alt gelir grubuna mensup yoksul vatandaşlarımız için 45 er metrekarelik olmak kaydıyla yaklaşık 500 konut inşaat edilecektir. Bu çerçevede hazırlanmakta olan proje, daha sonra ihale dairesine gönderilerek ve ihalesinin gerçekleştirilmesini müteakiben konutların inşaatına başlanacaktır."

Birol Kaya, Tekirdağ milletvekilleri T.Ziyaeddin Akbulut ve Prof.Dr. Necip Taylan ın desteği ile hayatiyet kazanacak olan TOKİ konutları için vatandaşların ayda 100-150 TL arasında değişen taksitler halinde ödeme yapacaklarını söyledi. (CİHAN)