info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

21 Adet Beton Santraline Denetim Yapıldı

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İlimiz genelinde faaliyet gösteren toplam 21 adet Beton Santraline denetim yaptı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne bağlı teknik personelleri tarafından İlimiz genelinde faaliyet gösteren toplam 21 adet Beton Santraline (Hazır Beton üretim tesisleri) Çevre Mevzuatı, İmar Mevzuatı ile Yapı Malzemeleri kapsamlarında denetim yapıldığı bildirildi.
 
FİZİKSEL ŞARTLARIN DEĞERLENDİRMESİNİN YAPILDIĞI BELİRTİLDİ
 
Beton santrallerinde; açıkta depolanan yığma malzeme, tozlaşabilir ürün ya da hammadde depolanıp depolanmadığı, konveyörler ve diğer taşıyıcıların ve bunların birbiri üzerine malzeme boşalttığı bağlantı kısımlarının üstü kapatılıp kapatılmadığı, savurma yapılmadan boşaltma ve doldurma yapılıp yapılmadığı, tesis içi yolların düzenli olarak temizlenip temizlenmediği, tozumaya karşı her türlü önlem alınıp alınmadığı gibi fiziksel şartların değerlendirmesinin yapıldığı belirtildi.
 
İDARİ YAPTIRIM UYGULANACAK
Yapılan denetim neticesinde; işletmelerin tamamında endüstriyel nitelikli atık sular için çöktürme havuzunun bulunduğu ve G Belgesine sahip olduğu görüldü.
 
İşletmeler Çevre İzin sürecini 31/12/2013 tarihine kadar tamamlamaları konusunda bilgilendirilirken aksi takdirde 2872 sayılı Çevre Kanunu’na göre idari yaptırım uygulanacağı ifade edildi.