info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

23 Nisan Kutlamaları Yapıldı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 91. yıl kutlamaları Tekirdağ Valilik önünde yapılan saygı duruşu İstiklal Marşı ve celenk sunma merasimi ile başladı.

Törene; Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Garnizon Komutanı Ömer Faruk Küçük, Belediye Başkanı Opr. Dr. Adem Dalgıç, Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Kocakundakçı, Vali Yardımcısı Özel İdare Genel Sekreter Vekili Mustafa Masatlı, İl Jandarma Alay Komutanı Kazım Rıfkı Ayan, İl Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, İl Milli Eğitim Müdürü Şenol Genç, İl Genel Meclisi Başkanı Av. Orhan Perçinoğlu, NKÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Adnan Orak, Baro Başkanı Av. Ahmet Müsellem Görgün, Adalet Komisyonu Başkanı Ekrem Esin, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Metin Arda, İdari Mahkeme Başkanı Nihat Toktaş, İl Sağlık Müdürü Mehtap Şen, AK Parti İl Başkanı Soner Çizen, CHP İl Başkanı Kadir Albayrak, Tredaş Genel Müdür Yardımcısı Latif Uzun, Siyasi Parti Başkanları, Daire Müdürleri, Müdür Yardımcıları, Sivil Toplum Örgütleri Temsilcileri ve halkımız katıldı.

Namık Kemal Stadyumu'nda yapılan gösteriler tribünleri dolduran halkımız tarafından coşkuyla alkışlandı. Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Şenol Genç günün anlam ve önemini belirten konuşmasında "Milletimize özgürlüğün, bağımsızlığın, egemenliğin ve yeni bir devletin yolunu açan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 91. yılı hepimize kutlu olsun.

Bugün çocuklarımız dünya çocuklarıyla beraber dünyaya sevgi, barış ve kardeşlik mesajları verebiliyorsa, bunu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde TBMM çötısı altında verilen mücadeleye borşuyuz.

Türkiye Bütük Millet Meclisi'nin açıldığı gün olan 23 Nisan 1920; İlk Milli Bayramımız olmasının yanında, dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı olmasıyla da bizleri onurlandırıyor.

Çocukların yaşatılmaları, gelişmeleri ve korunmalarının temel ilke olarak kabul edildiği ilk Uluslararası Çocuk Hakları Bildirgesi'ni taçlandıran imzalardan biri Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal'e aittir.

Atatürk'e göre çocuk vatan gibi sevilmeli, ulusun haklarını korur gibi korunmalıydı.

O, sevdiklerine hangi yaşta olurlarsa olsunlar "çocuk" diye seslenirdi. İşte tüm çocukları kucaklayan bu bayramda, onun çok sevdiği çocuklara en güzel armağanlardan biridir.

Sevgili çocuklar, Atamız bugünün küçükleri yarının büyükleridir diyerek sizlere vermemiz gerek önemi en güzel şekilde ifade etmiştir.

Unutmayın! Bugün bizlerin bulunduğu bu makam ve mevkiilerde gelecekte sizler yer alacaksınız. Bugün burada coşkunuzu paylaşan büyükleriniz sizden araştıran, düşünen, üreten, ahlaki ve insani duygulara sahip insanlar olarak yetişmenizi beklemektedirler. Sizlerde bu bilince sahip olmalısınız. Şimdiden sorumluluklarınızı yerine getirip geleceğe iyi hazırlanırsanız aydınlık yarınlar sizlerin olacaktır.

Bizlere bugünleri kazandıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Aziz Şehitlerimizi ve Gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyor, siz sevgili çocuklarımızın bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Bayramınız Kutlu Olsun." dedi.

Stadyumda yapılan kutlama programında sunuculuğu Süleymanpaşa İ.Ö.Okulundan İlhami Berk Atayman(13) Murat Hüdavendigar İ.Ö.Okulundan Esra Gültekin(14) yaptılar. Resim ve Kompozisyon Yarışmasında dereceye girenlere plaketleri Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Garnizon Komutanı Ömer Faruk Küçük, Belediye Başkanı Opr. Dr. Adem Dalgıç tarafından verildi.

Stadyumda ki öğrencilerin sunmuş olduğu 23 Nisan gösterileri izleyiciler tarafından büyük ilgi gördü. Finalde açılan Atatürk Posteri ve Türk Bayrağı Stadyumu dolduran Binlerce kişi tarafından ayakta alkışlandı. Bu sene 23 Nisan Kutlamalarına Bulgaristan'dan katılan Bulgaristan SHUMEN Kültür Derneği Folklor Ekibi'de gösteri yaptılar.

Stadyumdaki gösterilere Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, AK Parti Milletvekili Adayı Hakan Şık, MHP Milletvekili Adayı Hamdi Budak katıldı.