info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

24 Kasım Öğretmenler Gününde Muratlı Kaymakamı Ağlattı

24 Kasım öğretmenler günü münasebetiyle, Muratlı’da tören düzenlendi. Sabah saat 8.30’da MHP ilçe teşkilatı tarafından Başöğretmen Atatürk’ün heykeline karanfil kondu.

 

10.30 civarında, Kaymakam Mahmut Hersanlıoğlu, Garnizon komutanı İsmail Köksal, Cumhuriyet başsavcısı Ferhat Engin Kurular, Emniyet müdür yardımcısı Tamer Taşçı, Belediye başkanı Nebi Tepe, Milli eğitim müdürü Ahmet Topçu, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler ve vatandaşların katılımıyla eski Muratlı öğretmenevi lokalinden, Hürriyet meydanındaki Başöğretmen M. Kemal ATATÜRK’ÜN heykeline gidildi ve çelenk konuldu.
 
Çelenk sunumunun ardından Hacı Rafet Gümüş Lisesindeki öğretmenler günü programına geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından, günün anlam ve önemini anlatmak için Milli eğitim müdürü Ahmet Topçu bir konuşma yaptı. Ardından kürsüye çıkan Kaymakam Mahmut Hersanlıoğlu, izleyicilere duygulu anlar yaşattı.
Konuşmanın ardından, okulların şiir, tiyatro gösterisi yapıldı. Okullar arası şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında kazanan öğrencilere ödüller verildi.
 
Milli eğitim müdürü Ahmet Topçu, Öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmada,  “Değerli öğretmenlerim, elbette ki mesuliyetimizin ve sorumluluğumuzun bilinci içindeyiz. Gelecek, bizim ellerimizde teşekkül ediyor. Gençlik bize emanet. Biz onları nasıl yetiştirirsek, geleceğimiz de öyle olacaktır. Mustafa Kemal Atatürk, “Ordularımızın kazandığı zafer, irfan ordularının kazanacağı zafer için zemin hazırlamıştır, asıl zaferi sizler kazanacaksınız.”diyor. Bir başka sözünde de ,”milletleri kurtaranlar, yalnız ve ancak öğretmenlerdir. İlilm ve irfandan mahrum bir millet, henüz millet iktidarı olma hakkını kazanmamıştır. Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.”demiştir.
 
Öğretmenlik mesleği kutsal bir meslektir. Yavuz Sultan Selim Han, hocasının atından sıçrayan çamuru görünce, Bu kaftanı temizlemeden saklayın ve kefenimin üzerine koyun.” Diyerek öğretmenine saygısını göstermiştir. Hz. Ali de “bana bir harf öğretenin kölesi olurum” sözüyle öğretmenlerin önemini dile getirmiştir. Öğretmenlerin hakkı ödenmez. Hepimizin hayatında bir öğretmen vardır. Onların değerini bilelim.” Dedi.
 
Kaymakam Mahmut Hersanlıoğlu, “öğretmenler karşısında konuşmak çok zor. Öncelikle, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversitedeki öğretmenlerimi minnetle anıyorum. Görev yaptığım Hacıbektaş’ta, Göynük’te, Damal’da Güdül’de, Sarayköy’de, Siverek’te ve MURATLI’DAKİ ÖĞRETMENLERİN ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUM. Mustafa Kemal Atatürk cehaletle savaşırken, en güvendiği ordu, irfan ordusuydu. Memleketin her köşesine, ilmin aydınlığını ve geleceğin parlaklığını taşıdı, öğretmenlerimiz. Geçmişte taşıdı, bugün taşıyor, yarın da taşıyacaktır. Öğretmen vardır, yetime, öksüze babadır, annedir, abladır, ağabeydir. Öğretmen vardır, yurdun her köşesine ışık götürür, cehaletle savaşır. Öğretmen vardır, kendini milletine, öğrencilerine vakfeder.
 
Ben bu duygu ve düşüncelerle, başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ebediyete intikal etmiş bütün öğretmenlerimizi, son 30 yıldır terör nedeniyle şehit olan öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Yaşayan öğretmen arkadaşlarıma da ömür boyu mutluluklar diliyorum. Gününüz kutlu olsun.”derken gözleri doldu ve salondaki birçok davetlinin ağladığı görüldü.
 
Emekli olan öğretmenlere de ödül ve beratların verilmesinin ardından, göreve yeni başlayacak öğretmenlere yemin merasimi yapıldı. Muratlı esnafından ve saz eğitmeni Cemal marangoz’un misafirlere adeta müzik şöleni sunduğu saz gösterisinin ardından, Program, Muratlı belediyesinin Kocaeli’nden getirttiği tiyatro birikimin gösterisiyle son buldu.
Kaynak : Murat Ürtekin