info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

30 Ağustos Zaferinin 93. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Kurtuluş Savaşının sonucunu belirleyen 30 Ağustos Zaferinin 93. yıl dönümü törenler eşliğinde coşkuyla kutlandı.

Tekirdağ Valiliği önünde çelenk sunma ile başlayan 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri, Tekirdağ Valiliğinde düzenlenen Tebrikat Töreni ile devam etti. Törende Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile birlikte CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu ve 8. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Erkek hazır bulundu.
 
Zafer Bayramı münasebetiyle kısa bir konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını bir kez daha kutluyorum. Kurtuluş destanımızın zaferle taçlandırılmasının sonucunda Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere armağanı olan bu kutsal gün, kenetlenmemizi sağlayacak çok önemli günlerden biridir. İki ay içerisinde 65 şehit verdiğimiz şu dönemde kutladığımız Zafer Bayramımızın önemi bir kat daha arttı. Büyük Türk Devleti olarak, Yüce Türk Milleti olarak vatanımıza zarar getirmeye yeltenen bedbaht yapılanmaların daima karşında olacağız. Çok iyi bilinmelidir ki bu topraklardan bir çakıl taşı dahi sökülemez” ifadelerini kullandı.
 
Valilik alanındaki etkinliklerin tamamlanmasıyla Tekirdağ sahil alanında başlayan 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerinde, Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve 8. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Erkek ile birlikte halkı selamladı ve bayramını kutladı. 8. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı adına Kurmay Binbaşı Zeki Akbal, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı. Daha sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu. Şiirlerin okunmasının ardından Resmi Geçit Töreni de gerçekleştirildi.