info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

32 polise arbede soruşturması

Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü nde görevli 34 polis memuru hakkında orantısız güç ve bir gazetecinin dövülmesiyle ilgili olarak soruşturma başlattıklarını söyledi.

Tekirdağ da Süper Amatör Ligi nde Çorlu Sanayispor ile Tekirdağspor arasında oynanan maçın ardından iki grup taraftar arasında arbede çıkmıştı.

Maçın ardından yaşanan olaylara Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri ve Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri müdahale ederek grupları ayırmaya çalıştı. Saha içerisinde arbedenin ardından bir taraftar gözaltına alınarak polis otobüsünde darp edildi. Olaylar sırasında bir yerel gazetenin muhabiri de polis tarafından darp edildiğini iddia ederek şikayetçi olmuştu. İddialar üzerine Tekirdağ Valiliği ve Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü polis memurları hakkında ön inceleme başlatmıştı.

Olaylara karışan ve orantısız güç kullandığı iddia edilen polis memurlarının Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü nde görevli 34 polis memuru olduğunun belirlendiğini ifade eden Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, soruşturma başlatıldığını söyledi.

Maçtan hemen sonra bir takım olumsuzlukların yaşandığını kaydeden Vali Doğan, "Bir takım olumsuzlukların yaşandığı maçın ardından başlattığımız inceleme sonuçlandı. Rapora göre, olaya karışan, orantısız güç kullanan ve gazetecinin dövülmesi olayında yer alan emniyet güçlerinin, Çorlu Emniyet Müdürlüğü nde görevli polisler olduğu anlaşıldı" dedi.

Polis memurları hakkında ön incelemenin tamamlandığını belirten Vali Doğan, "Maçta orantısız güç kullanan ve gazeteciyi döven 34 polis memuru hakkında yapılan ön soruşturmanın ardından, 32 si hakkında Valiliğimizce disiplin , İlçe Kaymakamlığı tarafından ise 4483 sayılı kanuna göre soruşturma başlatıldı" şeklinde konuştu.