info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3199
Dolar Satış
:
32.3781
Euro Alış
:
34.6073
Euro Satış
:
34.6697
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

40 köpek birincilik için kıyasıya yarıştı

SETTER cins av köpeği Türkiye eleme yarışması Tekirdağın Çorlu İlçesinde yapıldı.

Yapılan elemede erkeklerde birinciliği 15 aylık 5 bin Euro değerindeki Kobra isimli köpek alırken, dişilerde ise Ala isimli köpek kazandı. SETTER cins av köpeği Türkiye eleme yarışması Tekirdağ ın Çorlu ilçesi nde yapıldı. Yapılan elemede erkeklerde birinciliği 15 aylık 5 bin Euro değerindeki Kobra isimli köpek alırken, dişilerde ise Ala isimli köpek kazandı.

Setter İstanbul Derneği ve Çorlu Avcılar Kulübü tarafından organize edilen,Setter cinsi av köpeklerinin Türkiye elemelerinin ikinci ayağı, Çorlu ya bağlı Sarılar köyü merasında yapıldı. Yarışmaya çeşitli il ve ilçelerden toplam 40 köpek katıldı.

Yarışmanın en pahalı köpeklerinin ise Birol Altınel e ait 10 bin Euro luk 5 yaşındaki Kong ile Sadettin Bıyıklı ya ait 5 bin Euro değerindeki 15 aylık Kobra isimli köpek olduğu belirtildi.İlginin yoğun olduğu yarışmada Setter cinsi köpekler saha içerisinde sahiplerinin komutları ile avlarının yerlerini tespit ederek puan kazandılar.

Yarışma hakkında bilgi veren Setter İstanbul derneği başkan yardımcısı Sadettin Bıyıklı, Setter cinsi av köpek ırkının korunması, geliştirilmesi, Avrupa standartlarında mera müsabakalarının düzenlenmesini hedeflediklerini söyledi.Bıyıklı yaptığı açıklamada " 2010 Türkiye Setter av köpekleri ikinci elemesini Çorlu da gerçekleştirmiş bulunuyoruz.Bu yarışmaya bir çok il ve ilçeden gelen yarışmacılarımız olmuştur.40 Setter cinsi köpeğin yarışacağı yarışmada, merada avlanmaya çıkıldığında nasıl davranmaları gerektiğini, sahiplerinin verdiği komutlara uymaları,buldukları avların yerlerini tespit ederek sahiplerinin vereceği komutları beklemeleri,komutlara uyan köpeklerin puan kazanmasını sağlayacaktır.Dünyada iyi bir ırk olan Setter av köpekleri ırkının korunması,geliştirilmesi, Avrupa standartlarında ülkemizde mera müsabakalarının düzenlenmesini hedefliyoruz.Avrupa da bir kültür olan bu etkinlikleri, ülkemizde de Setter İstanbul derneği olarak avcıları ve setter cinsi köpek yetiştiricilerini bir araya getirmek istiyoruz.Amacımız avcılığın sadece avlanmak değil,meralarda avın Setter cinsi köpekler ile nasıl yapılabileceğini insanlara göstermektir. Bu etkinliği Çorlu avcılar derneği ile ortaklaşa gerçekleştiriyoruz.

İki dalda yapılacak olan yarışmada,erkeler ve dişiler mücadele etmişlerdir.Dişilerde Fevzi Filiz e ait Ala ile erkeklerde Sadettin Bıyıklı ya ait Kobra isimli köpekler gruplarında birinci olmuşlardır. Burada dereceye giren köpekler Haziran ayında yapılacak olan Uluslar arası büyük finalde mera hakemlerinin yöneteceği (FC1) yarışmasında mücadele edeceklerdir" dedi.

Yarışma sonrasında dereceye giren köpeklerin sahiplerine kupaları Çorlu Avcılar derneği başkanı Yüksel Kocaman ve Setter İstanbul Derneği yöneticileri tarafından verildi.