info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

46. Kütüphane Haftası etkinlikleri

46. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Tekirdağ Namık Kemal İl Halk Kütüphanesi nde bir tören düzenlendi.

46. Kütüphaneler Haftası Tekirdağ da çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı. Dün saat 2 de Tekirdağ Namık Kemal İl Halk Kütüphanesi nde düzenlenen etkinlik Atatürk ve şehitlerin anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı nın okunması ile başladı.

Kütüphane Haftası nın 1964 yılından beri kütüphaneleri tanıtmak, hizmetlerini halka duyurmak ve okuyucularla yazarları bir araya getirmek için kutlandığını söyleyen Kütüphane Müdürü Cafer Caferoğlu, insanoğlunun yazı ve alfabeyi kullanmaya başladıktan sonra bilgi birikiminin arttığını ve kurulan kütüphaneler sayesinde bugünkü teknolojik çağa gelindiğini bildirdi.

Ardından Namık Kemal İl Halk Kütüphanesi ve Gezici Kütüphane den en çok kitap alarak okuyan 8 yaşındaki Minel Urhan a ödül verildi. Urhan a ödülünü Vali Yardımcısı Erdoğan Özdemir takdim etti. Etkinliğe ayrıca Goethe Enstitüsü nün, Kültür Köprüleri programı çerçevesinde, Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen, Türkiye nin 24 kentini ve 8 Avrupa ülkesini kapsayan Avrupa Edebiyatı Türkiye de- Türk Edebiyatı Avrupa da adlı geniş kapsamlı kültür projesi kapsamında Tekirdağ a gelen Yazarlar Petros Markaris ve Ágnes R. Várkonyi de katıldı. Markaris ve Varkonyi, öğrencilere kitaplarını tanıtarak karşılıklı sohbet etti.

Sohbetin ardından Vali Yardımcısı Erdoğan Özdemir ve Yazarlar Petros Markaris ve Ágnes R. Várkonyi, Namık Kemal İl Halk Kütüphanesi koleksiyonundan oluşan kitap sergisinin açılışını gerçekleştirdi. Açılışın ardından etkinlik, Avrupa Edebiyatı Türkiye de Türk Edebiyatı Avrupa da projesi kapsamında Tekirdağ a gelen Gezici Kütüphane Otobüsü nün ziyareti ve Vali Yardımcısı Erdoğan Özdemir in Gezici Kütüphane Otobüsü nün anı defterini imzalaması ile sona erdi.

Etkinliğe, Tekirdağ İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yel, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Demirdağ, Tekirdağ Belediye Başkan Yardımcısı Rüya Yıldırım, İl Genel Meclisi Başkanı Münür Karaevli ve öğrenciler katıldı.

Kütüphale Haftası etkinlikleri bu gün saat 13:00 da Tekirdağ Belediyesi Anadolu Öğretmen Lisesi nde gerçekleştirilecek konferans ile devam edecek. Namık Kemal İl Halk Kütüphanesi Müdürü Cafer Caferoğlu tarafından öğrencilere Bilgi Mabedi kütüphaneler ve Namık Kemal İl Halk Kütüphanesi nin tanıtımı başlıklı bir sunum gerçekleştirilecek. Namık Kemal İl Halk Kütüphanesi Müdürü Caferoğlu, aynı konferansı yarın saat 10:30 da, Barbaros İlköğretim Okulu öğrencilerine de gerçekleştirecek. Kütüphaneler Haftası etkinlikleri Şiir İkindileri Gurubu tarafından, 2 Nisan 2010 Cuma günü saat 14:00 da Tekirdağ Namık Kemal İl Halk Kütüphanesi nde gerçekleştirilecek olan Kütüphane konulu şiir ve müzik dinletisi ile sona erecek.