info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

5 dakikada üniversite mezunu yapan sahtekarlar tutuklandı

Tekirdağ iline bağlı Çerkezköy ilçesinin Kapaklı Beldesinde, 5 dakikada sahte üniversite diploması, 10 dakikada da sahte ehliyet düzenleyen baba-oğul, jandarma tarafından gözaltına alındı.

Şahısların işlettiği markette arama yapan jandarma, aralarında 5 diploma, 3 ustalık belgesi ve çeklerin bulunduğu 20 adet sahte belge ile bir adet ruhsatsız tabanca ele geçirdi. Tutuklanarak cezaevine gönderilen baba Burhan T. nin daha önce de aynı suçtan hapis yattığı öğrenildi

Sahte diploma, ehliyet, güvenlik sertifikası ile ustalık ve çıraklık belgesi düzenlediği iddiası ile Çerkezköy ve Kapaklı Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen Burhan T. (48) ve oğlu Hüseyin T. (24) tutuklanarak cezaevine gönderildi.

EV VE İŞYERİNE BASKIN

Kapaklı da ikamet eden ve Kapaklı da bir market işleten Burhan T. nin (48) sahte diploma, ehliyet, güvenlik sertifikası, ustalık belgesi ve çıraklı belgesi düzenlediği konusunda alınan istihbarat üzerine harekete geçen Çerkezköy ve Kapaklı Jandarma ekipleri, önceki gün Burhan T. nin ev ve işyerine baskın düzenledi.

BABA VE OĞUL GÖZALTINA ALINDI

Burhan T. nin ev ve işyerinde yapılan aramada 5 diploma, 3 ustalık belgesi ve çekler olmak üzere 20 ye yakın belge ile bir adet ruhsatsız tabanca ele geçirilirken, Burhan T. ve ona yardım ettiği iddia edilen 24 yaşındaki oğlu Hüseyin T., gözaltına alındı.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER

Yapılan sorgularının ardından Çerkezköy Adliyesi ne sevk edilen Burhan T. ve Hüseyin T. önceki gün çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklanarak Çerkezköy Kapalı Cezaevi ne gönderildi.

AYNI SUÇTAN SABIKASI ÇIKTI

Sahte belge düzenlediği iddiası üzerine tutuklanarak cezaevine gönderilen şahıslardan Burhan T. nin daha önce de resmi evrakta sahtecilik suçundan sabıkasının olduğu ve cezaevinden kısa bir süre önce çıktığı öğrenildi.