info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

50 Kişi, Polisevi ve Huzurevinde

Donma Tehlikesi Geçiren 50 Kişi, Tekirdağ Polisevi ve Huzurevine Yerleştirildi.

Tekirdağ da gece yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan Malkara ve Şarköy yolları sabah saatlerinde trafiğe açıldı.

Tekirdağ ve ilçelerinde dün etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Dün akşam ulaşıma kapanan Malkara ve Şarköy yolu bugün ekiplerin çalışmasıyla trafiğe açıldı. Ekipler, yollardaki buzlanma nedeniyle zincirsiz araçların geçişine izin vermiyor.

Tuğla fabrikalarının bulunduğu bölgede ise 2 tırın kayganlaşan yolda devrilmesi nedeniyle Hayrabolu ilçesine halen ulaşım sağlanamıyor. Tırlar, kara yollarına ait iş makineleriyle yoldan kaldırılmaya çalışıyor.

Karayolları ve İl Özel İdare ekiplerince gece boyunca sürdürülen çalışmalar sonucunda Malkara nın 70 köy yolu ulaşıma açıldı. Hayrabolu da 8, Şarköy de 11 köye halen ulaşım sağlanamıyor.

Hayrabolu yolunda gece saatlerinde araçlarıyla mahsur kalan ve donma tehlikesi geçiren 20 kişi ile Malkara yolunda kalan 30 kişi, Karayolları ekiplerince kurtarılarak Tekirdağ Polisevi ve Huzurevi ne yerleştirildi.

Bu arada, dün iptal edilen Şarköy den Edirne, Tekirdağ, Çanakkale, İstanbul ve Bursa otobüs seferleri bugün de yapılamadı. Hava koşullarının iyileşmesi durumunda bugün saat 13.00 ten itibaren seferlere yeniden başlanabileceği belirtildi.

-DENİZ ULAŞIMI

Dün sabah saatlerinde başlayan ve poyrazla birlikte etkisini artıran kar yağışı nedeniyle Çanakkale Boğazı nın çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatılması üzerine gece Şarköy sahillerine demirleyen 32 yerli ve yabancı şilep ve tanker halen burada bekliyor.

Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü, gece boyunca denizde demirli bekleyen gemileri hava durumuyla ilgili uyardı.

Tekirdağ Meteoroloji Müdürlüğü, Tekirdağ ve ilçelerinde 5 gün boyunca kar ve yağmur yağışı beklenmediğini kaydetti.

Kent merkezinde en düşük eksi 3 olarak ölçülen hava sıcaklığının 3 dereceye kadar çıkacağını ifade eden yetkililer, yarın ise gece eksi 2 olarak beklenen sıcaklığın gündüz 7 dereceye ulaşacağını belirtti.

Yetkililer, Malkara da en düşük sıcaklığın eksi 3, Çorlu da ise eksi 4 olarak ölçüldüğünü kaydetti.