info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

650 Yıllık Mezar Taşlarını Tarihi Temsili Mezarlık Yaptılar

Tekirdağ ın Çorlu ilçesine bağlı Paşaköy de, Paşaköy Camii avlusuna yapılan Tarihi Temsili Mezarlık köye dışardan gelenlerin ilgi odağı oluyor.

Tekirdağ'da paşaların köyü olarak bilinen Paşaköy'de, vatandaşlar yıkılmak üzere olan iki yüz yıllık mescidi yıkıp yerine yeni bir cami yapmaya karar verdi. Yeni caminin temeli kazılırken, bulunan tarihi mezar taşları toplanarak, cami bahçesinde Paşaköy Tarihi Temsili Mezarlığı oluşturuldu.

Tarihi 25 mezar taşı, tek sıra halinde cami bahçesine dikilerek her biri için mezar taşının hemen önüne birer tane de çam fidanı dikildi.

Mezar taşlarının 1350 yıllarına ait olduğunu söyleyen emekli öğretmen Şevket Sezer, caminin temeli kazılırken buldukları mezar taşlarını topladıklarını belirterek, ''Cami temeline başlarken burada mezar olduğunu büyüklerimiz söylemişlerdi ama bu kadar çok mezar olacağını tahmin etmiyorduk. Biz de mezar taşlarını toplayarak burada koruma altına aldık.'' dedi. Tarihi Temsili Mezarlık, Paşaköy'e dışarıdan gelenlerin hemen ilgisini çekiyor. Ziyaretçiler, her biri yaklaşık 650 yıllık olan her bir mezar taşını dikkatlice inceliyor.

Kaynak : Zaman