info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

7 Yaşındaki A.K.’ya Okul Tuvaletinde Elektrik Çarptı

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesi 75. Yıl Mustafa Kemal İlkokulu’nun tuvaletinde 7 yaşındaki A.K’ya elektrik çarptı. Okul çıkışında arkadaşlarının yardımıyla evine götürülen A.K, babasının eve gelmesi üzerine Çorlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. A.K oradan da Tekirdağ Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak 2 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra taburcu edildi. Baba Menef K., okul hakkında davacı ve şikayetçi olduklarını söyledi.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi 75. Yıl Mustafa Kemal İlkokulu'nun tuvaletinde 7 yaşındaki A.K'ya elektrik çarptı. Okul çıkışında arkadaşlarının yardımıyla evine götürülen A.K, babasının eve gelmesi üzerine Çorlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. A.K oradan da Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak 2 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra taburcu edildi. Baba Menef K., okul hakkında davacı ve şikayetçi olduklarını söyledi.
Hıdırağa Mahallesi 75. Yıl Mustafa Kemal İlkokulu'nda meydana gelen olayda, iddiaya göre, 7 yaşındaki A.K, tuvalete gitti. Tuvaletini yaptıktan sonra çıkacağı sırada başka bir öğrenci ile çarpıştı. Bu sırada yere düşmemek için duvardaki elektrik lambasının düğmesine dokunan A.K’yı elektrik çarptı. Çarpmanın etkisiyle yere düşen minik öğrenci, arkadaşlarının yardımıyla kalkarak tekrar sınıfa gitti. Okul çıkışında yine arkadaşları tarafından eve götürülen A.K, annesine kendisinin elektrik çarptığını ve sağ bacağının çok ağrıdığını söyledi. Bunun üzerine eve gelen baba Menef K, oğlunu alarak hemen Çorlu Devlet Hastanesi'ne götürdü. Burada ilk yapılan müdahalenin ardından Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.
Burada 2 gün yoğun bakımda kalan küçük A.K taburcu oldu. Yaşanan olayın son derece kötü olduğunu ifade eden baba Menef K, okul idaresinin kendilerine haber vermemesine tepki gösterdi. Menef K, “Ben işteydim, eşim aradı çocuğa elektrik çarpmış deyince hemen eve geldim. Baktığımda elinde ve sırtında morluklar vardı. Çorlu Devlet Hastanesi acil bölüme gittik ve burada ilk müdahale yapıldı. Daha sonra ise Tekirdağ’a sevk edildi. Burada yoğun bakımda 2 gün kaldı. Şimdi taburcu oldu. Olayla ilgili olarak davacı ve şikayetçi olduk. Okul idaresi hiçbir şey söylemedi” diye konuştu.
Tekirdağ Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Okumuş, olaydan sonra yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
‘’Olay doğrudur, A.K isimli öğrencinin başına gelen kazanın ardından, olay yerinde Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Öğretmeni incelemelerde bulunmuştur. A.K isimli öğrenciye okul tuvaletinde elektrik çarpmıştır. Çorlu Devlet Hastanesine kaldırılan Kaya, ritim bozukluğu sebebiyle Tekirdağ Devlet Hastanesine sevk edilmiştir. Bakanlığımız tarafından, okulun elektrik tesisatının onarımı için ödenek çıkarttırılmıştır’’. Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.