info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

7.Etap Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Programı (KKYDP)

(KKYDP) Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekeleme Programı 7. etap çağrısı açıklandı. Trakya ABİGEM Tarımsal amaçlı projeler konusunda deneyimli uzman kadrosu ile kurum ve kuruluşlara 65 adet hibe projesi kazandırma başarısı ile Trakya’da markalaşan Trakya ABİGEM’e başvurarak sizlerde hibe desteklerinden yararlanabilirsiniz.

(KKYDP) Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekeleme Programı 7. etap çağrısı açıklandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 2012/64 nolu tebliği ile yayınlanan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında, Trakya ABİGEM Tarımsal amaçlı projeler konusunda deneyimli uzman kadrosu ile yatırımcılara profesyonel projelendirme hizmetleri sunmaktadır. Bugüne kadar çeşitli hibe programları kapsamında işletmelere, kurum ve kuruluşlara 65 adet hibe projesi kazandırma başarısı ile Trakya’da markalaşan Trakya ABİGEM’e başvurarak sizlerde hibe desteklerinden yararlanabilirsiniz.

PROGRAMIN AMACI
Doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alarak, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması ve kırsal toplumda belirli bir kapasitenin oluşturulmasına ilişkin usul ve esasları belirlemektir.

UYGUN BAŞVURU SAHİPLERİ
Ekonomik yatırım konuları için gerçek kişiler, şirketler, tarımsal amaçlı kooperatifler, birlikler ile bunların üst birlikleri tarafından teklif edilen yatırımlar desteklenecektir.

PROGRAMI KAPSAMINDA UYGUN YATIRIM KONULARI
Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni yatırım tesislerinin yapımı, Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik mevcut faal olan veya olmayan tesislerin kapasite artırımı ve teknoloji yenilenmesine yönelik yatırımlar, Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik kısmen yapılmış yatırımların tamamlanmasına yönelik yatırımlar, Alternatif enerji kaynakları kullanan yeni seraların yapımına yönelik yatırımlar, Tebliğ kapsamında bulunan konularla ilgili tarımsal faaliyetlere yönelik yapılmış veya yapılacak tesislerde kullanılmak üzere, alternatif enerji kaynaklarından jeotermal, biyogaz, güneş ve rüzgar enerjisi üretim tesisleri, ve Koyun, keçi ve manda konularında sabit yatırım projeleri hibe desteği kapsamında değerlendirilir Hibeye esas proje tutarının %50’si, program kaynaklarından finans edilecektir. Programdan desteklenecek ekonomik yatırımlar için hibe miktarı üst limiti gerçek kişiler başvuruları için 150.000,00 TL, tüzel kişi başvurularında 600.000,00 TL’yi geçemez.

Son Başvuru tarihi 02 Kasım 2012
Ayrıntılı bilgi ve proje başvurularınız için iletişim hattı:
Tel: 0282 261 10 29
E-mail: ertemel@abigem.org

Hibe Programları için tıklayınız.

Kırsal Kalkınma Haberleri için tıklayınız.