info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

8. İtfaiye Sporları Dünya Şampiyonası Yapıldı

8. İtfaiye Sporları Dünya Şampiyonası Yapıldı

Antalya’nın ev sahipliği yaptığı 8. İtfaiye Sporları Dünya Şampiyonası’nın ilk kategorisi olan ‘kancalı merdivenle kule tırmanma’da 13.06 saniyelik zamanıyla Belarus’lu Strelchini Vladimir birinci oldu.

Uluslararası İtfaiye Sporları Federasyonu’nun işbirliğiyle Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nın ev sahipliğinde düzenlenmekte olan 8. İtfaiye Sporları Dünya Şampiyonası’nın ilk kategorisi, kule tırmanma yarışlarıyla tamamlandı. Cam Piramit alanında kurulan platformda sabah başlayan yarışların ardından akşam saatlerinde yarı final ve final etabı yapıldı. Finalde 13 saniye 06 salise ile Belaruslu Strelchini Vladimir birinci oldu. 13 saniye 47 salise ile Rusya’dan Kerganstri Konstantin ikinci, 13 saniye 56 saliselik zamanı ile Belarus’tan Simak Dmitriyi üçüncü oldu.

Ödül töreninde konuşan Uluslararası İtfaiye Sporları Federasyonu Başkan Yardımcısı Alexandr Çuprian, Türkiye’nin şampiyonaya iyi bir ev sahipliği yaptığını dile getirerek, “Bu yarışmanın amacı, itfaiyecilerin görevlerinde hızlı olduğunu göstermektir” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ise, uluslararası bir şampiyonaya ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Şampiyona dostluk ve hoşgörü içerisinde gerçekleşiyor. Bütün sporculara ve teknik ekibe başarılar diliyorum. Sporcuların ve misafirlerinin, şampiyona haricinde Antalya’nın tarihi ve doğal güzelliklerini de görmesini istiyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi.

Törende Çıralı Olimpos Dağı’ndan getirilen olimpiyat ateşi ile şampiyona meşalesi yakıldı. Gecede Osmanlı döneminde itfaiye görevini icra eden tarihi tulumbacılar da, bir binada mahsur kalan kişiyi temsili olarak kurtardı.

Şampiyona, 100 ve 400 metre engelli hortum serpme ve engelleri aşma yarışmaları, eğitim kulesine kancalı merdiven ile tırmanma yarışı, motopompla su çekme ve suyu hedefe atma yarışları ile devam eden şampiyona ödül töreniyle sona erdi.

Tekirdağ İtfaiye müdürü Erkan Durgut Mersin itfaiye daire başkanı İbrahim Özdemir, Antalya İtfaiye daire başkanı Emin Pehlivanoğlu, Adana İtfaiye daire başkanı Adil Deveci, şampiyonaya katıldılar. 8. Dünya itfaiye şampiyonasında Adana itfaiyesinden 3 İstanbul itfaiyesinden 3 Antalya itfaiyesinden 3 itfaiye görevlisi Türk milli takımın oluşturdular.

15 yabancı ülkeden gelen itfaiye takımları içinde Türk itfaiye milli takımı yarı finale kalamadığı için elendiler.

Önümüzdeki yıl Rusya da yapılacak olan 9. İtfaiye sporları dünya şampiyonasına Türkiye itfaiye milli takımı bu günden hazırlıklara başladıklarını açıkladılar. Türkiye deki şampiyonada Antalya büyük şehir belediyesi başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın gelen misafirlerle yakından ilgilenerek tarihi ve turistik yerlerin tanıtımında mükemmel bir ev sahipliği yaptılar.