info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

8. Uluslararası Şiir festivali Tekirdağ Rakoczi Müzesinde Gerçekleştirildi

Tekirdağ 8. Uluslararası Şiir Festivalibe, Rakoczi Müzesinde Ev Sahipliği Yaptı.

Tekirdağ adına ev sahipliğini Türk-Macar dostluk derneği onursal başkanı Erdoğan Erken, Sedat Kaplan, Fatih Erge ile Tekirdağlı olan ama İstanbul’da yaşayan moderatör Adnan Özer yerine getirdi. Rakoczi müzesinde, Ünlü Macar Şairi ve özgürlük kahramanı Sandor Petöfi’nin hayatı ve şiirlerini ebedi kılmak için adına kitap yazan Tekirdağ Edebiyat Kültür Sanat derneği başkan yardımcısı Şair Yaşar Ergene’nin de bulunduğu etkinliğe, Macar şairleri Janos Terey, Arpat Kollar, Balazs Szöllössy ve Aron Sipos’un yanı sıra, Enver Ercan ve İrfan Yıldız da katıldı.
 
 
Malkara’da şehit cenazesi olması sebebiyle birçok kamu ve siyasi yetkilinin katılamadığı şiir etkinliğinde, Vali Enver Salihoğlu’nu temsilen İl kültür ve turizm müdürü Ersan Ulusan katılırken, her zaman Macarlarla dostluk köprüsünü geliştirmede katkıda bulunan eski Tekirdağ belediye başkanı Adem Dalgıç, tarih bilincinde buluşanlar derneği başkanı Hüseyin Bayol,Tekirdağ Edebiyat Kültür Sanat derneği başkanı Celal Çalık ile yönetim kurulu üyeleri yer aldı ve şiirler okudular. Ayrıca, önümüzdeki yaz yapılacak kiraz festivali kapsamında Türk-Macar şairleri ortak şiir etkinliği düzenleme kararı alındı.
Misafir şairlerin okuduğu şiirlerle davetlileri etkilediği etkinlikte, özellikle Macar şairlerin Sandor Petöfi, Ferenç Rakoczi ve Saraybosna adına okuduğu şiirler duygulu anlar yaşanmasına sebep oldu.
Türk-Macar dostluğu köprüsü kurulmasında büyük katkıları olan Sedat Kaplan, Erdoğan Erken ve Adem Dalgıç’ın misafirlere hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle etkinlik sona erdi.
Kaynak : Murat Ürtekin