info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

80 Bin Dönümlük Osmanlı Mirası

Tekirdağ da yaşayan Turgay Yalçın ve 2 ağabeyi, Osmanlı dan kalma bir mirasın ortaklarından olduğunu öğrendi.

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesine bağlı Mürefte beldesinde yaşayan Turgay Yalçın ve 2 ağabeyi, Osmanlı'dan kalma bir mirasın ortaklarından olduğunu öğrendi.

Yalçın, Sakarya'nın Karasu ilçesinde, 80 bin dönüm arazinin kendilerine ait olduğunu öne süren mirasçıların, 57 y ıl önce açtığı bir miras davası olduğunu söyledi.Bu davayı, Osmanlı İmparatorluğu'nda Mekteb-i Sanayi, bugünkü adıyla Sanayi Bakanı görevini yapan Ali Bey'in torunlarının açtığını belirten Yalçın, mirasçıların davayı, Ali Bey'in 1928 yılında vefat ettikten 19 sene sonra açıldığını ifade etti.

Dava sonunda, Sanayi Bakanı Ali Bey'in yaşayan 83 torunundan bir tanesinin de kendisinin olduğunun ortaya çıktığını anlatan Yalçın, şunları kaydetti:

"Geçen yıl Temmuz ayında Yargıtay'dan miras tebligatı geldi. Devam eden bir davada ben ve 2 ağabeyimin, Osmanlı'dan gelen mirasın ortaklarından olduğumuzu öğrendik. Annem Adapazarı Adatepe köyünden. Annem ve dedem vefat edince mirasçı olarak biz görünüyoruz. Davada 83 mirasçı var. 81. mirasçı ağabeyim İsmail Yalçın, 82. mirasçı ağabeyim Hakan ve 83. mirasçının da ben olduğunu öğrendik. Yargıtay'ın yapmış olduğu araştırmada, soy ağacında büyük dedemin Osmanlı İmparatorluğunda Mekteb-i Sanayi yani Sanayi Bakanı olduğu ortaya çıktı. Çok mutlu oldum. Ben de bu davayla ilgili avukat tuttum, davayı takip ediyorum."

Kaynak : Türkiye Gazetesi