info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

81 İli Kucaklayan Bir Derneğiz

Tümkasder Derneği Başkanı Murat Çalık " 81 İli Kucaklayan Bir Derneğiz " dedi.

Çorlu Tümkasder Derneği tarafından organize edilen “engelleri birlikte aşalım fotoğraf sergisi büyük bir ilgi gördü. Açılışa katılan Vali Enver Salihoğlu, “Tümkasder ’e her projenizle bölgemize ışık oluyorsunuz” dedi. Seda Coşkun, “Farkındalık oluşturmak için yola çıktık” diye konuşurken,
MURAT ÇALIK; “ENGELLERİ KALDIRALIM”
 
 
Tümkasder Genel Başkanı Murat Çalık ise;
 “Bu proje bölgemizden 81 vilayeti eşit bir şekilde kucaklayan tümkasder camiası olarak,il,ırk ve din ayrımı yapmaksızın,hele hele memleket ayrımı gözetmeksizin,tüm bu faaliyetlerle,sadece elimizi değil,gövdemizi koyduk.Ben,bizim anlaşılmamızı istiyorum.
 
FISILTI GAZETELERİYLE,TÜMKASDER’İN ENGELLENMEMESİNİ İSTİYORUM.ÖNCELLİKLE BU ENGELLLER KALDIRILIP,BU TOPRAKLARDA STK’CILIK YAPAN BİZ İNSANLARA FIRSAT VERİLİRSE,ÇOK GÜZEL ŞEYLER YAPILACAKTIR.BU VESİLEYLE TÜM STK BAŞKANLARIMA KOLAYLIKLAR DİLİYORUM ” dedi.
 
 
Sanat dünyasının ünlü isimleri Yasemin Yalçın, İlyas İlbey, Tevfik İnceoğlu, Ali Kaplan ve Tuncay Akça, bu projenin ideal dernekçiliğin bir parçası olduğunu belirtirken, açılışa katılan tüm protokol üyeleri “projeler büyük, çabalar ise önemli” dediler. 
 
 
Tümkasder ’in, Özel Uygulama Merkezi ile birlikte organize ettiği ve yüzlerce kişinin katılımı ile “Engelleri Aşalım” fotoğraf sergisi coşku ile açıldı. Sunuculuğunu sanatçı Tevfik İnceoğlu ve Gülbin Peker’in yaptığı muhteşem program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Özel Uygulama Merkezi Müdiresi Seda Coşkun yaptığı açılış konuşmasında engelliler adına farkındalık oluşturmak için yaptıkları bu sergi çalışmasının herkese örnek olacak bir boyutu sergilediğini belirterek, “kendi yazdığı kitabının gelirini engelli araçlarının alınması için okulumuza bağışlayan Tümkasder Genel Başkanı Murat Çalık’a çok özel bir teşekkür borcumuz var” dedi. 
 
 
Murat Çalık, öncü ve örneklikleriyle ürettikleri her projenin bölgeye katma değer sağladığını vurgulayarak, “Biz, yılın sadece bir günü değil, 365 gün boyunca engellilerimize daha kaliteli bir yaşam sunabilmenin gayretiyle bu organizasyona imza attık. Bu proje Çorlu’muzdan dalga dalga Türkiye’ye yayılması gereken bir sevgi denizinin adımları olarak kabul edilmelidir” dedi.
 
 
Programa katılan tüm protokol üyeleri de yaptıkları kısa selamlama konuşmalarında farkındalığı hatırlatan bu proje ile özellikle bölgede memleket ayrımı gözetmeden, 81 vilayetin insanına yaptığınız yüzlerce projeyle öncü ve örnek hizmetlere imza atıyorsunuz. Dernekçiliğe getirdiğiniz vizyon takdire şayandır, Türkiye’nin 81 iline örnek olması dileğinde bulundular. Yanı sıra sinema ve tiyatro sanatçıları da projeyle ulaşılmak istenen hedefin çok önemli olduğunu dile getirdiler. Vali Enver Salihoğlu ise Tümkasder ’i yakından takip ettiğini, çok farklı ve örnek projelerinin takdir edilmesi gerektiğini belirterek, “Her projenizle bölgemize ışık oluyorsunuz” dedi. 
 
 
Bu arada sanatçılar Tevfik İnceoğlu ve Ali Kaplan’ın tiyatro gösterimi büyük bir ilgiyle izlenirken programda engelli bir kardeşimizin doğum günü kutlandı, pasta kesildi, bindallı kıyafetleri ile programa farklı bir renk katan hostesler güğümlerde Osmanlı şerbeti ile yüzlerce katılımcıya ikramlarda bulundu. Şair Gaye Dilek Gezer engellilerle ilgili şiir okudu. Plaket takdimleri sonrası Müftü Adem Gülmek’in duasıyla vali, kaymakam, sanatçılar ve tüm protokol üyeleri kurdeleyi keserek, fotoğraf sergisinin açılışını gerçekleştirdiler. Programda Murat Çalık ve Seda Coşkun tüm misafirlerle özel olarak ilgilenirken, izlenen fotoğraf sergisi ise yüzlerce davetliden tam not aldı, konu ve temalar beğeniyle takdir edildi. 
 
Kaynak : Murat Ürtekin