info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

98 Yaşındaki Süleyman Aydın ın Sağlıklı Yaşam Sırrı

Tekirdağ ın Şarköy ilçesinde yaşayan 98 yaşındaki Süleyman Aydın, sağlıklı yaşamın sırrını çiğ süt ve doğal gıdalara borçlu olduğunu bildirdi.

 

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde yaşayan 98 yaşındaki Süleyman Aydın, sağlıklı yaşamın sırrını çiğ süt ve doğal gıdalara borçlu olduğunu bildirdi. 
 
Aydın, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, 1913 yılında Yunanistan'ın Selanik ilçesinin Gevgeli kasabasında doğduğunu, 1915 yılında Edirne'nin Uzunköprü ilçesinin Aslıhan Köyü'ne yerleştiklerini söyledi. 
 
"98 yaşındayım ve bugüne kadar baston dahi kullanmadım" diyen Aydın, sağlıklı yaşamını çiğ süt ve doğal gıdalara borçlu olduğunu ifade etti. 
 
Aydın, şöyle konuştu: 
 
"Sağlıklı yaşamımı çiğ süte borçlu olduğuma inanıyorum. Bugüne kadar hep doğal gıdalar tükettim. Marketlerden süt alıp tüketmedim. Her gün çiğ süt içmeden yatmam. Sütün yanında yağ olarak doğal zeytinyağı ve tereyağı, bal, pekmez ve yumurta ile besleniyorum. Meyve olarak da en çok üzüm tüketiyorum. Karagevrek üzümününde sağlıklı yaşamıma çok katkı sağladığına inanıyorum. Doğal olarak yediğim gibi suyunu sıkarak da içiyorum. Daha önce sigara içtim, ancak 1986 yılında bıraktım. O günden bu güne ağzıma sigara koymadım. Kendi ihtiyacımı kendim karşılayacak Güce sahibim. Zaman buldukça yürüyüşü aksatmam. Yürümemde, görmemede, işitmemde ileri bir hastalığım yok. Bu yaşta böyle sağlıklı olmamı en çok çiğ süte borçlu olduğuma inanıyorum. " 
 
Aydın, insanların doğal gıdalar ile beslenerek sağlıklarını koruyabileceklerini kaydetti. 
 
Evli ve 2 çocuk babası olduğunu belirten Aydın, konuşmasını şöyle sürdürdü: 
 
"Eşim Fatma Aydın ile birlikte yaşamımızı sürdürüyoruz. Kendisi 90 yaşında. Bir erkek, bir kız olmak üzere 2 evladımız oldu. Kızım 71, oğlum ise 64 yaşında. Oğlumdan 2, kızımdan 1 olmak üzere 3 torun sahibiyim. En büyük torunum 31 yaşında. Daha yeni evlendiği için henüz torununum çocuğunu göremedik. Babam Çanakkale Savaşı'nda şehit oldu. O zamanlar soyismi yoktu. Çanakkale'deki şehitlikte babamın adı Hüseyin oğlu Bayram diye geçiyor. " 
 
Devlet Demir Yollarında 30 yıl çalıştıktan sonra emekli olduğunu ifade eden Aydın, emekli maaşı ile kimseye muhtaç olmadan yaşadığını söyledi.