info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Afrika ya Yardım

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Güleroğlu, "Afrika da 40 milyonun üzerinde insan açlık tehlikesiyle karşı karşıya" dedi.

 

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Güleroğlu, "Afrika'da 40 milyonun üzerinde insan açlık tehlikesiyle karşı karşıya" dedi. 
 
Güleroğlu, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, dünyanın en fakir kıtasının Afrika olduğunu ifade etti. 
 
Her üç Afrikalıdan birinin yetersiz beslendiğini belirten Güleroğlu, Doğu Afrika ülkelerinin son 60 yılın en büyük kuraklığını yaşadığını söyledi. 
 
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte açlık felaketi ile karşı karşıya kalan Afrika ülkelerine gerekli maddi yardımın ve desteğin sağlanmasını amaçladıklarını anlatan Güleroğlu, şöyle konuştu: 
 
"İlgili Yardım Toplama Kanunu ile mevzuat hükümleri çerçevesinde 1 aylığına bir yardım kampanyası düzenliyoruz. 40 milyona yakın insan açlıkla savaşıyor. Üyelerimizi ve tüm Çorlu halkını yardımda bulunmaya çağırıyoruz. Afrika'da 40 milyonun üzerinde insan açlık tehlikesiyle karşı karşıya. " 
 
Afrika'da yaşayan milyonlarca insanı etkileyen açlık felaketinin, salgın hastalıklara ve ölümlere neden olduğunu ifade eden Güleroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: 
 
"Bu denli büyük bir felaketle, ülkelerin kendi imkanlarıyla mücadele edebilmesi çok güç. Bu düşünceyle ve bir insanlık borcu olarak adletiğimiz yardım için vakit kaybetmeksizin harekete geçtik. Yardımlaşma ve dayanışma duygusunun yoğun olarak yaşandığı mübarek Ramazan ayında açlık tehlikesi yaşayan Afrika ülkeleri için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin açtığı Türkiye İş Bankası TOBB Şubesi nezrindeki 'TOBB-Afrika Açlık Felaketi Yardım Hesabı' adı altında 4375-333 numaralı TL hesaba (IBAN numarası TR88 0006 4000 0014 3750 0003 33) yatırılacak. Tüm Çorlu halkını Afrika'da yaşanan açlık felaketinde yaşam mücadelesi veren kardeşlerimize yardımda bulunmaya çağırıyoruz. "