info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Aile hekimliği başlıyor

Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Uğur Çağlayan, Ağustos ayı itibariyle Tekirdağ da aile hekimliği uygulamasına geçileceğini vurgulayarak, uygulama ile birlikte sağlık alanında daha etkili ve verimli çalışma sağlanacağını, hasta-hekim ilişkisindeki kopukluklarında önüne geçileceğini belirtti.

Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Uğur Çağlayan, Ağustos ayı itibariyle Tekirdağ da aile hekimliği uygulamasına geçileceğini vurgulayarak, uygulama ile birlikte sağlık alanında daha etkili ve verimli çalışma sağlanacağını, hasta-hekim ilişkisindeki kopukluklarında önüne geçileceğini belirtti.

AK Parti Tekirdağ Merkez İlçe Başkanı Ziya Meral ve ilçe yönetiminden bir heyet İl Sağlık Müdürü Uğur Çağlayan ı ziyaret ederek, ildeki sağlık faaliyetler hakkında bilgiler edindi. Ziyarette konuşan Sağlık Müdürü Çağlayan, halen 40 ilde uygulanmakta olan aile hekimliği uygulamasına Tekirdağ da Ağustos ayı itibariyle başlayacaklarını müjdeledi. Aile hekimliği uygulaması ile sağlık alanında daha etkili ve verimli çalışma sağlanacağını, hasta-hekim ilişkisindeki kopuklukların önüne geçileceğini belirtti.

DOKTORLARA AİLE HEKİMLİĞİ EĞİTİMİ

Çağlayan, aile hekimliği uygulamasına geçen illerde hekimlerin performanslarının arttığını, hastaların da memnuniyetlerinin üst düzeye çıktığını aktararak, "İl ve ilçelerimizdeki sağlık ocaklarına aile hekimleri yerleştireceğiz. Sağlık merkezlerinin durumlarına göre 5 ila 10 arasında doktor görevlendireceğiz. Böylece vatandaşlar bulundukları yerlerde sağlık hizmetlerini alabilecekler. Sistem ile birlikte her vatandaşın bir doktoru olacak. Sağlık problemi yaşayan vatandaş aile doktoruna başvuracak. Hekimin ciddi gördüğü durumlarda da hastalar sevk edilecekler. Bizler şu an doktorlarımıza, aile hekimliği konusunda eğitimden geçirerek sertifika veriyoruz. Eğitimlerini tamamlayan arkadaşlarımız Ağustos ayı ile birlikte görevlendirilecekler." diye konuştu.

HEKİM BAŞINA ORTALAMA 3500 HASTA

Aile Hekimliği uygulamasına geçildikten 6 ay sonra hastaların diledikleri doktoru aile hekimi olarak seçme şansına sahip olacaklarını vurgulayan İl Sağlık Müdürü Uğur Çağlayan, aile hekimleri ile mevzuata göre en az 1000 ve en fazla 4000 kişiye hizmet verecek şekilde sözleşme imzalayacaklarını, Tekirdağ da hekim başına ortalama 3500 hastanın düştüğünü, sözleşmeli hekimlerin hizmet puanına göre yerleştirileceklerini söyledi.

HAVA AMBULANSINI EN ÇOK TEKİRDAĞ KULLANDI

Çağlayan ayrıca, Sağlık Bakanlığı nın başlattığı hava ambulansı uygulamasının vatandaşların takdirini kazandığını, durumu kritik onlarca hastanın hava ambulansı sayesinde tam teşekküllü hastanelere nakledilerek hayatlarının kurtulduğunu belirterek, "Biliyorsunuz Trakya da hava ambulansı uygulamasını ilk kullanan Tekirdağ oldu. Yine Trakya genelinde hava ambulansından en çok faydalanan il Tekirdağ oldu. Durumu hekim tarafından ciddi görülen her hastamız için talep ettiğimiz hava ambulansı sorgusuz sualsiz bize ulaştırıldı. Bu sağlıktaki gelişmenin nasıl olduğunu bize çok iyi gösteriyor." dedi.

VATANDAŞ AİLE HEKİMLİĞİNDEN MEMNUN

AK Parti Tekirdağ Merkez İlçe Başkanı Ziya Meral de Sağlık Bakanlığı nın başlattığı Sağlıkta Dönüşüm Projesi ile vatandaşların devlet hastanelerinde yaşadığı çilenin büyük ölçüde hafifletildiğine işaret etti. Aile hekimliği uygulamasının hali hazırda 40 ilde uygulamaya konulduğunu ve vatandaşların yeni uygulamadan çok memnun olduklarını anlatan Meral, "Hükümetimiz yeni bir bakış açısıyla sağlıkta yaşanan problemleri başarıyla çözüyor. Tabi bu başarı, milletvekilinden, bürokratına, bilim insanlarından, sağlık çalışanlarına kadar birçok dalda özveriyle çalışan insanlar sayesinde gerçekleşiyor." dedi.

Nezaket ziyareti, AK Parti Merkez İlçe Yönetimi ile Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Uğur Çağlayan ın hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.