info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ak Parti 10. Yıl Kutlamasına Bakan İsmet Yılmaz Katıldı

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Ak Parti’nin kuruluşunun 10. yılı münasebetiyle Tekirdağ’a geldi.

 

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Ak Parti’nin kuruluşunun 10. yılı münasebetiyle Tekirdağ’a geldi. Tekirdağ İstanbul yolu Toki Kavşağı Özcanlar Köfte önünde Vali Zübeyir Kemelek ve diğer protokol ile Milletvekili Özlem Yemişçi, İl Başkanı Soner Çizen, Merkez İlçe Başkanı Ziya Meral, İl İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Genel Meclisi, Belediye Meclisi üyeleri, Kadın Kolları, Gençlik Kolları İlçe Başkanları, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve partililer karşıladı. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve beraberindekiler Tekirdağ Valiliğini ziyaret ederek şeref defterini imzaladı. Bu ziyaret sırasında Vali Zübeyir Kemelek Tekirdağ hatırası el dokuması hediye paketi sundular. Basın mensuplarının bazı sorularına cevap veren Bakan Yılmaz “Sözleşmeli er alımı ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. İlk aşamada 5 bin sözleşmeli er alınması için ilana çıktık. Bununla ilgili hala müracaatlar devam ediyor. İnşallah aşama aşama bunları bir şekilde istihdam ettireceğiz. Ağustos sonuna yetiştirmeye çalışıyoruz” dedi.
 
“Askerlik süresi ile ilgili şuanda bakanlık olarak bir çalışmamız yok” diyen Yılmaz, “Genelkurmay Başkanlığımızın tek tip askerlik ile ilgili bir çalışması var. Fakat bu çalışma bir önceki Genelkurmay Başkanımızın ifadesiydi ancak yeni bir Genelkurmay Başkanımız var. Bu konuyla ilgili bir çalışma yapacak ve bize iletecek. Nihai son söz siyasi otoritenindir” dedi.
 
Bakan Yılmaz AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı ziyaretinde ise, “Partiler millete hizmet etme aracıdır. Başkada hiçbir fonksiyonu yoktur. AK Parti 10 yıl önce kuruldu ve 1 yıl içerisinde girdiği ilk seçimi tek başına iktidar olarak kazandı. AK Parti’nin çizgisini ve rotasını millet çizdi. O dönemden bu zamana kadar ise bu rotadan zerre kadar ayrılmadı, taviz vermedi. Sonraki seçimlerde yine AK Parti kazandı, milletin teveccühünü aldı” şeklinde konuştu.
 
Bakan İsmet Yılmaz daha sonra il binasında AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, Tekirdağ İl Başkanı Soner Çizen ve partilerle basına kapalı bir görüşme yaptı.Ak Parti İl Binasında görüşmelerini tamamlayan Bakan Yılmaz buradan iftar programı için Aydık Tesislerine gitti. Burada 500 kişinin katıldığı iftar yemeğinde İl Başkanı Soner Çizen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın Tekirdağ’a 10. yıl kutlamalarına gelmelerinden dolayı kendilerine teşekkü etti. Yapmış olduğu konuşmasında “Ak Parti’nin kuruluşunun 10. yılında Allah’a Şükür ki başımız dik yüzümüz ak, milletin partisi 10 yaşında. Geride bıraktığımız 10 yılın 9 yılını Türkiye’ye aşkla, heyecanla hizmet ederek geçirdik. Geride bıraktığımız 10 yılda bu ülkede siyaseti bir girdapdan çıkarmakla kalmadık. Ülkemize eşsiz başarılar yaşattık. Her girdiğimiz seçimde halkımızla daha çok bütünleştik, daha çok kenetlendik, daha çok büyüdük. Ülkemizle, milletimizle, şehirlerimizle, ekonomimizle, dünyadaki saygınlığımızla birlikte büyümeye, yolalmaya devam ediyoruz.
 
12 Haziran seçimlerinde Türkiye istikrara, demokrasiye, güvene, adalete, kalkınmaya ne kadar sahip çıktığını birkez daha ortaya kodu. 12 Haziran seçimleri sadece partimiz için değil Türkiye için, demokrasimiz için çok aydınlık, çok umutlu, çok güzel neticeler ortaya çıkardı.
 
Demokrasi tarihimizin bu büyük başarısının mimarı sizlersiniz. Sizleri, kuruluşundan bugüne kadar ana kademelerimizde, kadın ve gençlik kollarımızda, mahalle ve köy yönetimlerinden sandık kurullarına kadar teşkilatımızın her kademesinde görev alan bütün arkadaşlarımızı bir kez daha yürekten tebrik ediyorum.
 
Türkiye’nin Kasım 2002'den bu yana yönünü çevirdiği istikametin ne kadar doğru olduğu 12 Haziran seçimleri ile birkez daha görüldü. Ak Parti siyasetinin milletimizin hissiyatıyla ne kadar uyumlu olduğu birkez daha milletimiz tarafından tescillendi. Ak Partinin sadece belli bir azınlığın, belli bir idolojinin, belli bir bölgenin, belli bir sınıfın, belli bir zümrenin partisi olmadığı Türkiye’nin partisi olduğu tekrar aşikar bir şekilde ortaya çıkmıştır.
 
“Milli iradenin beklentilerine göre şekillenen Ak Parti 14 Ağustos 2001 tarihinde, “Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” diyerek siyaset sahnesinde ki yerini almıştır.”
Ak Parti başlangıç ideallerinden asla sapmadan ve taviz vermeden bugünlere ulaşmıştır. Ak Parti Türk siyasetine yalnızca yeni bir parti olarak katılmadı; Siyasi ahlak, erdem ve parti içi demokrasi anlayışıyla Türk siyasi hayatına yüksek değerler manzumesi katmıştır.
 
Türk siyasetine ve Türkiye’ye kazandırdıklarımızın temelinde neler yattığını görmek için, Ak Partinin ilkelerini ve hedeflerini iyi anlamak gerekir. Milletin sandığı yansıyan iradesiyle, 9 yılı aşkın bir süredir, ilkelerinden ve hedeflerinden taviz vermeden iktidar görevini yöneten Ak Parti tarihi başarılara imza atmıştır.
Partimiz, ilkeli ve dürüst politika anlayışıyla, toplumsal mütabakata verdiği önemle halkımızın teveccühüne mazhar olmuştur. Ak Parti kuruluş yılından çok kısa bir süre sonra, Cumhuriyet tarihinde eşine az rastlanır bir başarıya imza atarak tek başına iktidara gelmiştir.
 
3 genel ve 2 yerel seçim 2 halk oylaması galibi olan partimiz kurulduğundan bugüne kendini millete adamış ak kadrolarıyla hayal edemeyeceğiz yeniliklere ve reformlara imza atmış, atmayada devam edecektir.
 
“Millet iradesine dayanmayan bütün güçlerin bu ilerleyişi durdurma gayretleri her seferinde kendilerine büyük bir hüsran yaşattı.”
 
Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti gerek içerde gerek dışarda geldiği yer itibari ile 2001 yılıyla mukayese bile edilemez. 70'e yakın ülke ile vizeler kaldırıldı, ülkemiz bölgesinin ve dünyanın en önde gelen ülkelerinden birisi haline geldi.
 
Eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, ihracatta, ekonomide, enflasyonda, tarımda, teknolojide geçirdiğimiz aşamayı, kazandığımız ivmeyi bir gözümüzün önünden geçirelim ve elimizi vicdanımıza koyarak bu gelişmeleri taktir edelim. Yapılan herşey bu ülke için yapıldı. Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devletini milli iradenin egemenliğinden artık kimse geriye döndüremez.
 
Bunu başaran, bu devrim niteliğinde ki gelişmeleri gerçekleştiren başta Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğindeki Ak Partinin ak kadrolarıdır.
 
Gücünü milletten alan partimizin iktidar olduğu sürece milletimize hizmet edeceği ve gençlerimizin geleceğini icra edeceği aşikardır.
Bu büyük heyecan ve şevk ile çalışan teşkilat mensuplarımızın en alt kademesinden en üst kademesine kadar hepsinin gayretli hizmetleri taktire şayandır. Biz bütün bu hizmetleri milletimizle birlikte milletimiz için gerçekleştireceğiz. Bu vesile ile Ak Partimizin 10. kuruluş yılını kutlarken daha nice yıllara mutlu ve müreffe bir şekilde ulaşmayı temenni ediyorum.
 
Değerli arkadaşlarım biz işimize bakalım, daha çok gönül kazanmaya, halkımızla bütünleşmeye bakanlım, Gözümüzü Türkiye’nin büyük hedeflerinden bir an olsun ayırmayalım. Dedik ya, uzun ince bir yoldayız gidiyoruz gündüz gece, gideceğiz gündüz gece, durmak yok yola devam. Bizim milletimiz şu mübarek ayda oturduğu her iftar sofrasında Afrika’da ki acıyı inanıyorumki vicdanınında hissediyor. Bizim millet olarak bu acı insanlık manzarasına seyirci kalmamız asla mümkün değildir. Bu çerçevede gerek kamu, gerek sivil bütün kurum ve kuruluşlarımızla yardım seferberliği başlanmış bulunmaktadır.
 
Diyanet işleri Başkanlığımızın, Kızılayın, TİKA’nın kampanyaları kadar, gönüllü sivil kuruluşlarımızın Afrika’ya yardım kampanyaları da bu seferberliğin etkili birer parçası olarak şuanda devam ediyor. Bizde bu seferberliğin bir parça olalım diyor yardımlarınızı bekliyorum. Konuşmama son verirken mübarek ramazan ayınızı bir kere daha tebrik ediyorum. Ülkemize, milletimize, insanlığa hayırlar ve bereketler getirmesini Allah’tan temenni ediyorum, sevgilerimi saygılarımı sunuyorum.” dedi. 10. yıl pastası getirilerek Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Milletvekili Özlem Yemişçi ile İl Başkanı Soner Çizen tarafından kesildi.
 
Bakan Yılmaz yemeğe katılanlara teşekkür ederek, Ak Partinin 10. kuruluş yıl dönümünü kutlayarak 10 yılda yapılanların Türkiye’de nereden nereye gelindiğini 3 seçim, 2 referandum da hep birinci parti olan Ak Partinin bugün 12 Haziran seçimlerinde %50 oy alarak Türkiye’de tek başına iktidarında neler yapıldığını, nereden nereye gelindiğini tek tek anlattı. Ak Parti’nin kuruluşunun 10. yılı münasebetiyle kurucu İl Başkanı Ahmet Kambur, Kadın Kolları Çiğdem Goncagül, Gençlik Kolları Başkanı Caner Günay’a Bakan İsmet Yılmaz tarafından plaket verildi. Kurucu İl Yönetim Kurulu üyeleri Hüseyin Çakan, Halil Çelik, Zakir Daşdan, Mürsel Özcan, Nurettin Baytekin, H. İbrahim Üzmezoğlu, Hilmi Kıldıran, Aytaç Eriz, Ufuk Şendir, Hikmet Destereci, Nurettin Değirmenci, Adem Akyüz, Hilmi Ceylan, Metin Biberci, Ziya Meral, Cengiz Günay, Emel Donbaz, Erol Çetin, İlhan Durak’a plaketleri verildi. Kurucu ilçe başkanları, Merkez İlçe Başkanı Sadi Şen, Çerkezköy ilçe başkanı Mehmet Danyeli, Çorlu İlçe Başkanı Atilla Kılıç, Hayrabolu İlçe Başkanı Hidayet Gülen, Malkara İlçe Başkanı Hasan Durusoy, Marmara Ereğlisi İlçe Başkanı Battal Aydın, Saray İlçe Başkanı İbrahim Duraklı, Şarköy İlçe Başkanı Aziz Nuhoğlu’na plaket verildi. İftar yemeğine Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Malkara Belediye Başkanı Birol Kaya, Şarköy Eski Belediye Başkanı Can Gürsoy, Esnaf Kefalet ve Kredi Koop. Başkanı Ali Rıza Eti, Tekirdağ Şoförler Odası Başkanı Şenol Turan, Çorlu Şoförler Odası Başkanı Abdullah Baş, Çerkezköy Şoförler Odası Başkanı Yaşar Kuş ile parti ilçe başkanları, yönetim kurulu üyeleri, kadın kolları, gençlik kolları, mahalle temsilcileri iftar yemeğine katıldılar.