info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

AK Parti li heyet Naip Barajı nda incelemelerde bulundu

AK Parti li heyet Naip Barajı nda incelemelerde bulundu

AK Parti Tekirdağ Merkez İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği program kapsamında İl Başkanı Ahmet Kambur, Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, Merkez İlçe Başkanı Emrah Tunca ve İl ve Merkez İlçe Başkan yardımcılarından oluşan bir heyet Naip Baraj inşaatına gelerek incelemelerde bulundular.

AK Parti Tekirdağ Merkez İlçe Başkanlığı, temelini Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun yaptığı Naip Barajı içmesuyu projesinin inşaatında incelemelerde bulunmak üzere bir program düzenledi. Programa, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur, AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve Akdeniz Parlamanter Asamblesi Türk Grubu Başkanı Ziyaeddin Akbulut, AK Parti Tekirdağ Merkez İlçe Başkanı Emrah Tunca ile İl ve Merkez İlçe Başkan Yardımcıları ve Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Yaklaşık 21 milyon metreküp su kapasitesiyle 2045 yılına kadar Tekirdağ’ın içmesuyu problemini ortadan kaldıracak Naip Köyü Barajı inşaatında çalışmalar aralıksız sürüyor. AK Partili heyetin incelemelerde bulunduğu baraj inşaatıyla ilgili brifing veren DSİ Tekirdağ Şube Müdürü Adem Coşkun, barajın taban çalışmalarının sürdüğü, baraj inşaat alanı içerisinde kalan ve yargıya intikal eden bazı parsellerle ilgili Bakanlar Kurulu Kararıyla acil istimlak kararlarının alındığını vurguladı.

Baraj inşaatının 5 Mayıs 2015 yılında tamamlanacağını vurgulayan Coşkun, İl Genelinde programa alınmış ve çalışmalara başlanan 23 adet sulama göleti ile 10 adet içmesuyu göletinin de 2018’de tamamlanmasıyla bölgedeki sulama kapasitesinin maksimum seviyeye ulaşacağını aktardı.
 İl Başkanı Ahmet Kambur, Hükümetlerinin Tekirdağ’a verdiği önemin bir göstergesinin de Naip Barajı Projesinin hayata geçirilmesi olduğunu vurgulayarak, “Tekirdağ’ın içmesuyu problemini kökünden halleden bu proje nüfus artış hızı da göz önüne alınarak 2045 yılına kadar Tekirdağ’ın içmesuyu ihtiyacını karşılayacak” dedi.
 AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut ise, ülke genelinde 1000 gölet projesinden 33’ünün Tekirdağ’da yapılacağını bu oranın il bazında değerlendirildiğinde önemli bir rakam olduğunu aktardı. Akbulut, “Tekirdağ’ın 2045 yılına kadar su problemini ortadan kaldıran bu projenin hayata geçirilmesiyle Ergene Havzası yer altı su kaynakları seviye düşümü de engellenmiş olacak” şeklinde konuştu.
 AK Parti Merkez İlçe Başkanı Emrah Tunca ise, AK Parti’nin 2002 yılında iktidara gelişinden itibaren Tekirdağ’ın kaderinin değiştiğini, duble yollarıyla, üniversitesiyle, çevreyoluyla, tren yollarıyla, limanlarıyla, kavşaklarıyla dolu dolu hizmetlere kavuştuğunu belirterek, “Son olarak Tekirdağ için en büyük müjdeyi Başbakanımızdan bizzat Büyükşehir olma sözüyle aldık. Büyükşehir demek, yeni hizmet olanaklarının Tekirdağ ile buluşması demek. Naip Barajı ile Tekirdağ’ın 2045’e kadar içmesuyu problemini tamamlayacağız. İnşallah AK kadroların gelişiyle, Tekirdağ halkının yaşadığı tüm problemleri vatandaşlarımızla birlikte çözüme kavuşturacak ve onları layık oldukları hizmetle buluşturacağız” diye konuştu.
 AK Partili heyet Naip Barajı’ndaki incelemenin ardından Naip Köyü’ne geçerek köy kahvesinde vatandaşlarla sohbet etti.