info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ak Parti: Milletin ve Belediyenin, Hak ve Menfaatini Kim Koruyacak?

Ak Parti: Milletin ve Belediyenin, Hak ve Menfaatini Kim Koruyacak?

Tekirdağ Belediyesi’nin yapmış olduğu asfalt ihalesi ile ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirmek ve ilgilileri bu konu da duyarlı olmaya davet etmek amacıyla bu bildiriyi yayınlama ihtiyacı duyulmuştur.

    Tekirdağ Belediyesinin yapmış olduğu asfalt ihalesinde belediyenin ve Tekirdağ halkının 3,5 milyon(Trilyon) parasının yanlış karar verilerek buharlaşmasını önlemek belediye başkanının elindedir ve görevidir.

Belediye kanununun 38.maddesine göre Belediye başkanı, Belediye teşkilâtının en üst amiri olarak belediye teşkilâtını sevk ve idare etmek, belediyenin hak ve menfaatlerini korumakla görevlidir.

Yapılan asfalt ihalesinde 7 milyon(trilyon) olarak en düşük teklifi veren firmaya ihale komisyonu (savunmada küçük bir rakam hatasını gördüğü halde) ihaleyi vermiş ve bu hatanın da altını çizerek belirtmiştir. İkinci sıradaki firmanın teklifi ise 10 milyon(trilyon)’dur. Düşük teklifi veren firma elendiği zaman ihale 10 milyon teklif veren firmaya kalacağı ortadadır. İhale, Kamu İhale Kurumuna(KİK) itiraz olarak götürülmüş ve KİK, bu ihalede ihale komisyonunun verdiği kararı bozarak, düzeltme işlemi için dosyayı belediyeye iade etmiştir.

Burada belediye başkanına büyük görev düşmektedir. Ya belediye kanununda verilen görev olan belediyenin hak ve menfaatlerini koruyacak, ya da ihale onaylanarak,  KDV ile birlikte 3,5 milyon(trilyon) fazla ödeme yapılacaktır.

Ancak, Belediye başkanı Adem Dalgıç’ın bu ihale ile ilgili yerel basına verdiği beyanlarda bu ihaleyi onaylama yönünde olduğu hissiyatı oluşmuştur.

CHP il ve İlçe Başkanları ve Milletvekillerinin de bu konuda dikkatlerini çekmek istiyoruz. Siyaset sadece protesto etkinliklerine katılmakla olmuyor. Yerelde iktidardasınız.  Buyurun Tekirdağ halkının hak ve menfaatlerini koruyun. Biz eleştiri yapmıyoruz, yol gösteriyor, uyarıyoruz. 2013’te yapılacak Yerel Yönetimler seçimlerinde siyasi malzeme olarak kullanmak yerine, Tekirdağ’ın menfaatini düşünüyor ve bu nedenle uyarı görevimizi yerine getiriyoruz.

Ayrıca CHP’li meclis üyelerinin de Tekirdağ halkı adına belediyenin hak ve menfaatlerini korumalarını ve bu konu da karar verilirken milletten toplanan paraların hovardaca harcanmasına müsaade etmemelerini Tekirdağ halkı adına bekliyoruz.

Belediye başkanının” Ben ne yapayım KİK böyle istiyor”, deme lüksü ve şansı yoktur. İdarecilik zor zamanlarda iyi karar vermekle olur. Hatayı bulduğun halde bunu onaylamak ve devamında KİK’e gideceğini ve KİK’in bunu iptal edebileceğini düşünmek gerekirdi.

Kaldı ki şu aşamada bile, Tekirdağ’ın menfaatleri göz önüne alınarak 7 milyona yapılacak işi 10 milyona onaylamamak Belediyenin ve komisyonun elindedir.

CHP’li Tekirdağ Belediyesi bugüne kadar Çöp Toplama, Muratlı Caddesi Projesi ve AKOS gibi projeleri çok pahalıya mal etmiştir. Aynı hatanın asfalt ihalesinde de yaşanmaması ve Tekirdağ halkından toplanan paraların hovardaca harcanmaması için bu bildiri, basın yolu ile kamuoyuna ve ilgililere duyurulur.                        AK PARTİ TEKİRDAĞ İL TEŞKİLATI