info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ak Parti S.paşa Aday Adayı Cengiz Becerir’den Açıklama

Ak Parti Süleymanpaşa belediye başkan aday adayı DR.Cengiz Becerir, Tekirdağ’ın haber portalı www.ellidokuz.com’un ofisini ziyaret ederek, aday adaylığı sürecinde fikirlerini gazetemizle paylaştı.

Gündeme,Tekirdağ’ın sorunları ve seçim sürecine dair haber portalı olarak yaptığımız röportajda: 
 
Murat ÜRTEKİN:Sayın Cengiz becerir,sizin doktor olarak,başhekim olarak,parlak bir kariyeriniz var.Tekirdağ devlet hastanesine büyük katkılarda bulundunuz.Halen de bulunmaya devam ediyorsunuz.Genel sekreterlik dönemine geçildi,bu bir geçiş dönemiydi,olmadı.Şimdi siyasi bir faaliyetiniz var.Bu konu hakkında bize bir açıklama yapar mısınız?
Cengiz BECERİR:Altı yıl kadar,Tekirdağ devlet hastanesinde başhekimlik yaptım.Orada,Tekirdağ hastanesini çağdaş bir yapıda ve Tekirdağ halkına da layık bir hizmet verebilmesi için ne gerekiyorsa yaptık.Fakat altı yıl yeterli bir süre.Ondan sonra istedim ki,Tekirdağ devlet hastahanesinde kazandığımız pek çok şeyi ilimizin diğer hastanelerine de kazandıralım,ildeki sağlık standardını daha yukarıya çıkaralım,bunun için de genel sekreterliğe talip oldum.Tabi devletimiz daha değişik bir politika uyguladı.Tıbbi hizmetler başkanı olarak görevime devam ettim.Son bir yılda da Tekirdağ ve ilçelerindeki hastanelerin tıbbi cihaz,tıbbi işlemler yönünden gelişmesi için elimden gelen gayreti gösterdim.Ondan sonra,önümüzde bir belediye başkanlığı süreci açıldı.Hastanecilikten gelen bir tecrübemiz var.Hastanecilik demek,hem otelcilik yapıyorsunuz,hem bir fabrikayı işletiyorsunuz,hem yüksek bir teknoloji işletiyorsunuz,hem de hastanenin kanalizasyonu,suyu,elektriği,her şeyiyle uğraşıyorsunuz.Bir tür belediyecilik yapıyorsunuz.Komplike olan işlere,yeterli tecrübe ve vizyona sahip olduğumuza da inanıyorum.Bu sebepten,belediye başkanlığı için aday adayı oldum.Önce partimiz,sonra halkımız layık görürse hizmetimizi bu alanda da vereceğiz.
M.Ü:Okuyucularımız bir şeyden çok muzdarip.Bir çok partiden aday var,biz bunları tanımıyoruz diyorlar.Cengiz Becerir kimdir?
C.B:Cengiz Becerir aslen Tekirdağ-Malkara’lıdır.Fakat memur çocuğu olması sebebiyle doğum yeri Trabzon’dur.Ülkenin çeşitli yerlerinde okumuş,çalışmış bir insandır.Mardin’de de yaşamışımdır.Trabzon’u da,Antep’i de,Artvin’i de,Konya’yı da bilirim.Bu şehirlerde yaşadım.Fakat son yirmi yıldır Trakya’da ikamet ediyorum.10 yıl Çorlu’da çalıştım.Orada dört ay kadar başhekimlik yaptım.Son yedi yıldır da Tekirdağ’dayım.
M.Ü:Yani,Tekirdağ’lıyım,Tekirdağ’ı biliyorum diyorsunuz.
C.B:Tabi
M.Ü:Peki,devlet hastanesi şu nadaki konumu ile halka yeterli hizmeti verememektedir.Eğer belediye başkan adayı ve belediye başkanı olursanız,bu konuda bir değişiklik öngörüyor musunuz?
C.B:Bir kere ikiye ayırmak lazım.Tekirdağ devlet hastanesi yeterli ve iyi seviyede hizmet veriyor.Fakat binası çok eski ve mekan kötü.Şehir içinde kalmış,yolu daracık,otoparkı olmayan,asansörleri eski,ikide birde asansörleri bozulan binanın eskiliği sebebiyle,halkı otelcilik açısından mutlu edemeyen bir durumda ama,verdiği tıbbi hizmetler yönünden tüm bölgeye hitap eden çok da iyi bir hastanedir.
M.Ü:Siz başhekim olduğunuzda,ben köşe yazımda, “Cengiz Becerir,bu işi becerir” diye yazmıştım,becerdiniz.Peki,Tekirdağ’ı farklı bir konuma getirebilecek ne gibi bir beceriniz var,neyi becerebilirsiniz? Onu merak ediyorum.
C.B:Tekirdağ problemlerini üçe bölmek lazım.Bir,şehircilik açısından problemleri var.Bunu her belediye başkanı kendince,karınca kararınca yaptı.En büyük problemi trafik.Altyapı eksiğimiz var.Çarpık şehirleşmemiz var.Bir kere şehircilik açısından düzgün bir hale getirmek lazım.Kentsel dönüşümü başlatmak lazım.
M.Ü: Bunu beş yıl gibi bir zamanda başaracağınıza inanıyor musunuz?
C.B: Büyük kısmı başarılır.
M.Ü: Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır düşüncesiyle devam etmeyi mi düşünüyorsunuz?
C.B: Tabi,hastanede bıraktığım şeyleri göze alırsak,bir dijital röntgen vardı,bir de yemekhane sıkıntımız vardı,onu da sağ olsun genel sekreterliğe geçilince hemen çözüldü.Yani başka yapacak bir şey kalmadı.Kente gelince,öncelikle şehirsel problemleri çözmek lazım,ikincisi de sosyal belediyeciliği çok iyi yapmak lazım.Bebekten,çocuğa,yaşlısına gencine,her kesime hitap edecek projeler lazım.Ama bunların yanında şehre bir vizyon katmak lazım.Siz şehrinizi ne tarafa konumlandırıp hareket edeceksiniz o önemli.
M.Ü: Peki hocam,öyle bir yapıda ki,sosyal olarak tamam.Ama siyasal olarak Trakya’da sağ-sol manasında büyük bir çekişme var.Burada bir büyükşehir,bir de Süleymanpaşa olduğu için,farklı partiler kazanırsa,siz aynı uyumu sağlayacağınıza inanıyor musunuz?
C.B:Kesinlikle
M.Ü: Sağ-sol görüşü gütmeden,büyükşehir ve Süleymanpaşa olarak kol kola çalışabileceğinize inanıyor musunuz?
C.B:Kesinlikle,Tabi ki gönül ister,aynı partiden insanlar kazansın,uyum içinde çalışsın ama biz şimdi devlet memurluğumuz süresince biliyoruz ki,ne kadar kendinizden de olsa,yeri gelir uyumlu çalışamazsınız.Ummadığınız insanla çok uyumlu çalışırsınız.Burada önemli olan şudur,Tekirdağ halkını çıkarıdır.Tekirdağ’da yaşayan insanların çıkarıdır.Farklı partilerden insanlar kazansa dahi,önemli olan o beş yıllık süreyi çok iyi bir şekilde değerlendirmektir.
M.Ü: Peki,Cengiz Becerir bu işi becerirse,her partiden,her vizyondan,her kültürden, kişiye kapısı açık olacak mı?
C.B: Kesinlikle açık olacaktır.Çünkü neticede ben yolun başı ile sonu arasındaki farkı görürüm.EĞER BELEDİYE BAŞKANLIĞINI KAZANIP,YOLUN SONUNDA ÇOK GÜZEL ŞEYLER YAPMIŞSAK,Kİ YAPMAMIZ GEREKİR. BUNU KİMİNLE YAPTIĞIN ÖNEMLİ DEĞİL,NASIL YAPTIĞIN ÖNEMLİ DEĞİL,YAPMIŞ OLMAN ÖNEMLİDİR.KİMSE SİZE GEMİYİ NASIL KULLANDIĞINIZI  SORMAZ.ÖNEMLİ OLAN GEMİYİ LİMANA GETİRMENİZDİR.
M.Ü:Peki şansınızı nasıl görüyorsunuz?
C.B:Herkes kadar şansım var.Artılarımız da,eksilerimiz de var,tüm adaylarımız değerlidir.Hepsi iyi niyetli.Diğer partilerdeki adaylara da başarılar diliyorum.Onlar da bizler kadar bu şehri seviyorlar.İnşallah hayırlısı olan kazansın.