info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan, Kadir Albayrak`a Hesap Sordu

Yapmadığın Yatırımların Sebebini Açıkla

Ak Parti Tekirdağ il başkanı Mestan Özcan, 2019 yılı basını bilgilendirme toplantısında, Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak’ın 6 yıldır sürekli bir şeylerin açılışını yapıp bitiremediğini, aldığı ödenekleri har vurup harman savurduğunu, seçim vaadi olarak halka söylediği hiçbir şeyi yapmadığını söyledi ve hem kendilerine hem Tekirdağ halkına hesabını vermek zorunda olduğunu söyledi.

Bu konuda çarpıcı açıklamalarda bulunan Mestan Özcan; Göreve geldiğimiz günden beri, Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanımız Sayın Profesör Doktor Mustafa Şentop hocamız ve diğer milletvekillerimiz ile Tekirdağ’ımız gelişiyor ve kimsenin beklemediği bir hızla hem partimizde hem ilimizde gelişimimiz devam edecektir. Sürekli gelişim ve stratejik plandan bahsettik. Bizler bu konuda gelişimimize devam ederken, çok az sayıda kurum bu konuda başarılı olabiliyor. Biz, altı ay önce ülkenin tüm kurumlarını etkileyecek bir değişim fitilini ateşledik. Bizim vizyonumuz bellidir. Fakat Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanımızın vizyonunu hala göremedik. Şimdi ben siz değerli basın mensubu arkadaşlarımız vasıtasıyla, sorularımın muhatabına şu soruları sormak istiyorum. Bizim Büyükşehir belediyesi yatırımlarıyla ilgili merak ettiğimiz birçok şey var. Merak ettiğimiz bu soruları, basın mensuplarımız sayesinde bu fırsatı bulmuşken,

Büyükşehir belediye başkanına sormak istiyorum.

İlçe ilçe derdimi anlatmak istiyorum;

- Hayrabolu’da otopark alanını ihale edebilmeniz için esnafımızın 5 yıldır mağduriyet mi yaşaması gerekiyordu? İçinde yürüyüş alanı, yüzme alanı, kafeler olan projelerinizi ne zaman hayata geçirmeyi planlıyorsunuz? İhale süreci tamamlanmasına rağmen, neden burada herhangi bir işe başlanmıyor?

- Ergene’de TESKİ biriminiz ne zaman içme suyu projesini tamamlayacak? Ergene halkımız musluklardan ne zaman temiz su aktığını görebilecek ya da görebilecek mi?

- Süleymanpaşa ilçemizde geçtiğimiz dönemde tamamlayamadığınız büyükşehir binanızı bu dönem belediye başkanlığı süreniz içinde tamamlayabilecek misiniz yoksa zaten seçimi kaybedeceksiniz, “benden sonra gelen Ak Partili belediye başkanı bu işi bitirsin” mi diyeceksiniz?

- Trafik konusunda çözümsüzlüğünüz, Süleymanpaşa trafiğini aksatmaya, Süleymanpaşa’da yaşayan vatandaşlarımızı mağdur etmeye daha ne kadar devam edecek?

- Kentimizin su ürünleri ihtiyaçlarının yasal şartlarda ve sağlıklı koşullarda depolanması ve dağıtımının yapılarak tüketicilere ulaştırılması amacıyla hazırlamış olduğunuz su ürünleri toptancı hali projenizi ne zaman hayata geçirmeyi düşünüyorsunuz?

- Kentimizin otogar ihtiyacı vardır.2018 yılında yapılmasını planladığınız otogar projesi, neden hayata geçirilememiştir? Kentimizin otogar ihtiyacı, ne zaman çözülecektir.

- Hükümet Caddesindeki yol için, vatandaşlarımızın topladığı 7 bin imzayı neden görmezden geliyorsunuz? Neden Hükümet Caddesini gidiş-geliş yapmıyorsunuz?

- Malkara için, “Malkara’yı merkez yapacağız” diye görkemli tanıtımlarla temeli atılan, 37 Milyon TL. maliyetle bitirilen et kombinası bölge hayvancılığını geliştireceği yerde tam tersine randımanlı çalışmadığı için Malkara’dan hayvan kesici firmalar kaçıyorlar. Bu sorunun farkına vardınız mı, farkında mısınız?

- Malkara’da Birlik Yem fabrikası var. Bunların alacaklılar tarafından icraya verildiğini biliyoruz. Büyükşehir bütçesinden aktarılan 5 milyon ödenek olmasına rağmen borçları hala devam ediyor. Nasıl bir çözüm planınız var, merak ediyoruz. Ayrıca yem fabrikası bu kadar zarar etmesine rağmen, neden yem fiyatları piyasadan neden daha yüksek? Bunun da cevabını istiyoruz.

- Malkara şehir otogarı kazadan sonra sessiz sedasız açıldı. Kazaya sebep olan kazan dairesi ısıtma sistemi şu anda kullanılmıyor. Klimalarla ısıtma yapılmaya çalışılıyor. Bu işi bu şekilde daha ne kadar sürdürmeye çalışacaksınız?

- Malkara’da yaşam merkezi diye açtığınız bina tam bir buçuk yıldır bomboş duruyor. Bu bina daha ne kadar boş duracak, çürümeye mi terk edilecek?

- Saray ilçemizde yıllardır bitmeyen kültür merkezi inşaatımız var. Acaba bitirip halkın hizmetine sunmak gibi bir düşünceniz var mı?

- Saray’da mezbaha yok. Kesim için vatandaşlar Çerkezköy’e götürüyorlar. Vatandaşın bu mağduriyetinden sizin bilginiz var mıdır?

- Saray’da otogar şehir içinde olup, şehir dışına alınması için hala herhangi bir çalışma yapılmamıştır. Böyle bir sorunun farkına vardınız mı, bu konuda bir çalışma yapmayı ne zaman düşünüyorsunuz? Sizden haber bekliyoruz.

- Çerkezköy ilçemizde devlet hastanesinin bir ameliyathane yapması gerekiyor. Biz bunu planladık, ameliyathane yapacağız. Ameliyathane için fizibilite raporu hazır. Bodrum kata yapacağız ancak şiddetli yağmurda sizin TESKİ’NİZİN yaptığı kanalizasyon hatları bodrum kata geri basma problemi yaşatıyor. Yağmur suyu hattı ile kanalizasyon aynı hatta bağlı olduğu için biz içeriye kanalizasyon suyu dolacak diye ameliyathaneyi yapamıyoruz. TESKİ bunun farkında mı? Farkındaysa neden bu işi çözmüyor?

- Seçimden önce Çerkezköy’ün alt yapısını tamamladığınızı söylemiştiniz. “5 yılımızı buna harcadık” demiştiniz. “ALT YAPI SORUNUNU ÇÖZMEK İÇİN 250 MİLYON GEREKLİ” DİYEREK BİR ŞEY YAPMIYORSUNUZ.BUNUN NEDENİNİ BİZE AÇIKLAR MISINIZ?Yalnızca devlet hastanesinde değil Çerkezköy’de birçok yerde yağmur suyu ve kanalizasyon aynı hatta bağlı. Bununla ilgili birçok bölgede hemşerimiz mağdur. Ümitlerini kesmişler. Birilerini halkımıza faydalı olacak şekilde ne zaman çalıştırmayı düşünüyorsunuz?

- Yine Çerkezköy’de kültür merkezi, olimpik yüzme havuzu ve alt yapı projelerinizi ne zaman tamamlamayı düşünüyorsunuz? Bunların hepsi yarım.

- Şarköy’de sosyo-kültürel yapı adı altında bir Cemevi yapılmıştı.2 milyon 810 bin lira harcanmıştı. Yapım süresi bir yıl olan tesisin yapımına 2017 Kasım ayında başlanmış ancak 2019 Mayıs ayında açılışı yapılmıştır. Gecikmeli olsa da yapılmış ama çevre düzenlemesi hala bitmemiş. Şantiye Konteynerleri hala proje alanı içerisinde duruyor. Neden yapılmış olan tesis göstermelik bir ibadethaneden öteye gidemiyor?

- Dere ıslah çalışmaları yaklaşık olarak 7 milyon liraya bitirilmemiş olan çökertme havuzları, deniz birleşimi yapılmayan merkezler sonucu toprak ve mil biriktirerek hem çevre hem görüntü kirliliğinin yanında sivrisinek ve haşereleri de barındırmaktadır. Yanlış proje sonucu temizlenememektedir. Korkuluklar projeye uygun yapılamamıştır.

- Dönemin başkan yardımcısı İlhan Mengi, bu derelerde gondol gezisi yapılacağını ilan etmiştir. Bu bir hayal olarak mı kalacaktır? Soruyor ve cevap bekliyoruz.

- Şarköy’de maliyeti 3 buçuk milyon lira olan “sevgi yolu” yapımı projesinden önce çift tarafı otopark yapılıp mevcut yoldan iki araç yan yana geçerken kaldırımlar lüzumsuz arttırılıp, bisiklet-tren yolu adı altında ihtiyacı karşılamayan bir gösteriş yoluna dönüştürülmüştür. Projede olan elektrik direkleri ve dönüş yolları tekrar tekrar bozulmuş ve tamir görmüştür. Elektrik sistemleri insanlar için tehlike arz etmektedir. Siz vatandaşlarımızın can güvenliğini ne zaman önemseyeceksiniz? Soruyor ve cevabınızı bekliyoruz. -Şarköy’de eski top sahası bitimine kadar mevcut sahil şeridine taşıma sistemle kum, çakıl ve peyzaj çalışması yapılmış ama sosyal tesis bölgesinin yanlarındaki bölgelerde ise hiçbir çalışma yapılmamıştır. Birçok hissedarın olduğu bölgede gerekli öneri ve kamulaştırma çalışması olmadan gereksiz oyun alanları yapılmıştır. Bu bölgenin âtıl olduğunun farkında mısınız?

- Çorlu’nun sebze ve meyve hali için seçimden önce temel atmayı bırakın neden bir çivi dahi çakmadınız?

- Sayın Büyükşehir belediye başkanı bir önceki seçimden vaadi olan kuzey yolu projesinde ilerleme ve çalışma niçin yapılmıyor? Büyükşehir belediye başkanı bu sene de seçim yatırımı olarak bu projeyi kullanmış, trafiği rahatlatacak olan bu projeyi hayata geçirmek için neden hala çalışma ve girişimde bulunmamıştır?

- Büyükşehir belediye başkanı Çorlu’da neden kavşak projeleriyle ilgili neden bir çalışma yapamamaktadır? Emlak Konutları girişi çevre düzenlemeleri ile ilgili halen yapılmaya uğraşılan çalışmalar neden ağır ilerlemektedir?

- Çorlu’da otobüs durakları neden modern ve teknolojik değildir? İğrenç durumdadır. Bunlarla ilgili neden bir çalışma yapılmamaktadır?

- Çorlu’da halk otopark sıkıntısı yaşamaktadır. Sayın Büyükşehir belediye başkanının 2015 ve 2016 yatırım planlarında bulunan Kazımiye mahallesi katlı otopark projesi halen neden yapılmamıştır, yapılamamıştır, neden yapılamamaktadır? Siz büyükşehir belediye başkanımız Çorlu otopark sorununu ne zaman çözeceksiniz?

- Trafik konusunda çözüm getiremezliğiniz Çorlu’da, trafiği aksatmaya, Çorlu’da yaşayan vatandaşlarımızı mağdur etmeye daha ne kadar devam edecek?

- 2018 yılında planlanan Çorlu’nun Hatip mahallesine 2500 kişilik kapalı spor salonunu halen neden yapmadınız, yapamadınız?

- Tekirdağ büyükşehir belediyesi yatırım bütçesi 430 milyon TL.180 milyon lirası hizmet binası için harcanacak. Kalan 250 milyon TL. ilçelere yatırım bütçesi olarak dağıtılacak. Çorlu’ya ayrılan 40 milyon liranın tamamına yakın kısmı otogara ayrılıyor. Çorlu hızla gelişen bir kent olmasına rağmen, neden Tekirdağ büyükşehir belediye belediyesinden buraya daha fazla yatırım bütçesi ayrılamamaktadır?

- Esnafımızın sürekli mağduriyetini dile getirmesine rağmen Omurtak caddesi neden hala tek yön olmuyor? Çorlulu vatandaşlar ve biz de siyasiler olarak bunu soruyoruz ve cevabınızı bekliyoruz.

- Büyükşehir belediye başkanı Sayın Kadir Albayrak, Kapaklı kültür merkezinin sembolik açılışını yapmasına rağmen fiziki olarak burayı neden hala açamadınız? Bu kültür merkezi ne zaman açılacak, faaliyete başlayacak, KÜLTÜR MERKEZİNİN İNŞAATI NEDEN HALA DEVAM EDİYOR, SİZ BURAYA AÇILIŞ YAPMADINIZ MI?

- Kapaklı ilçemiz için, Cami, şehir parkı, çok amaçlı spor salonu, ana arterlerde sıcak asfalt çalışması yapacaktınız. BUNLARI VAAD ETMİŞTİNİZ, YAPMADINIZ.NE ZAMAN YAPACAKSINIZ? YAPAMAYACAKSANIZ NEDEN YAPAMAYACAKSINIZ?

- Marmara Ereğli’sinde temeli 2017’de atılan ve maalesef orada çürümeye terk edilen Marmara Ereğlisi otobüs terminalini bitirip, halkımızın hizmetine açmayı düşünüyor musunuz? Düşünüyorsanız, burayı ne zaman açacaksınız? Marmara Ereğlisi’nde yaşayan vatandaşlar merak ediyorlar.

- Seçim öncesi yapmayı vadettiğiniz Marmara Ereğlisi prestij caddesi yapımı için bugüne kadar hiçbir faaliyet gösterilmedi. Bundan sonraki planlar içerisinde bu prestij caddesi var mıdır? Yapacak mısınız, yapacaksanız ne zaman yapacaksınız? Büyükşehir belediye başkanının seçim zamanı vaat olarak verdiği proje maalesef bir türlü yapılamadı. Yarım kalmış birçok projeler bulunuyor. Bugüne kadar bu projelerin neden yarım kaldığını sayın büyükşehir belediye başkanımız mutlaka verecektir.

BU PROJELER NEDEN OLMUYOR?

PROJE VE İMAR MÜDÜRLERİNİ NEDEN ÇALIŞTIRAMIYORSUNUZ?

Köprüler, alt ve üst geçitler tasarlanması gerekiyor.

VAAT VERMEK ÖNEMLİ DEĞİL, ASIL OLAN O VAATLERİ GERÇEKLEŞTİRMEKTEDİR.

Biz Ak Parti olarak verdiğimiz vaatleri her zaman ete kemiğe bürünerek yerine getirmeye çalışıyoruz. Biz gönül belediyeciliğine gönül koyduk. Biz halkımıza verdiğimiz vaatleri yerine getirmek için sürekli bakanlıkların kapısını aşındırıyoruz ve aşındırmaya devam edeceğiz.

Ak parti olarak yılmadan, hiçbir ayırım yapmadan yürekli bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz” Dedi.

Kaynak : Murat Ürtekin