info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ak Parti Tekirdağ Merkez İlce Danışma Meclisi Toplantısı

Ak Parti Tekirdağ Merkez İlce Danışma Meclisi Toplantısı

AK Parti Tekirdağ Merkez İlçe Danışma Meclisi Toplantısı yoğun katılımla gerçekleşti.

AK Parti İl Binası toplantı salonunda yapılan Merkez İlçe Danışma Meclisi toplantısına, AK Parti İl Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Ahmet Aygün, İl Teşkilat Başkanı Ali Gümüş, Merkez İlçe Başkanı Emrah Tunca, İl Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Koncagül, İl Gençlik Kolları Başkanı Atamer Örü, İl Yönetim Kurulu Üyesi Soner Çizen, Cavit Yazıcı, Merkez İlçe Birim Başkanları, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Genel Meclisi Üyesi Halil İbrahim Üzmezoğlu, Tekirdağ Belediye Meclis üyelerinden Nevzat Bahar, Mesut Demir, Önder Aydın, Bayram Başelma, Karacakılavuz Belediye Başkanı Ömer Gümüş, Kumbağ Belediye Başkanı Hüseyin Uzunlar, Belde yöneticileri, AK Parti Merkez İlce Mahalle Başkanları ve yönetimleri ile çok sayıda partili katıldı.

Açılışın ardından divan heyeti oluşturuldu. İl Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Ahmet Aygün, Divan Başkanlığını üstlenirken, üyeler de, Merkez İlçe Sosyal İşler Başkanı Ethem Mollayusufoğulları, Merkez İlçe Yöneticileri, Sevdar Ürken, Müyesser Güloğlu ve Asiye Yazar’dan oluştu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Tekirdağ Merkez İlçe Başkanı Emrah Tunca, AK Parti’nin siyaset kültürünün merkezini halkın oluşturduğunu vurguladı. Halkın hassasiyetlerini önceleyen politikalar geliştirip milletin diliyle konuştuklarını ve bunu vatandaşların çok iyi anlayarak 10 yıldır partilerini tek başına iktidarda tuttuğunu söyleyen Tunca, “ Partimizin 10 yıllık iktidarında kentimize Üniversite, duble yollar, Tekirdağ Çevre Yolu, Tekirdağ Muratlı Demiryolu, binden fazla derslik, Köydes ve Beldes yatırımları yapılıp, Tekirdağımız modern şehir havasına kavuştu. Kalkınmada, adalette, hizmette ülkemizde çığır açılmasını AK Partimiz sağlamıştır” şeklinde konuştu.

Belde ve Mahalle Yönetimlerinin verimli çalışmaları için bir dizi kararlar aldıklarını vurgulayan Tunca, “Seçim kapımızda. Giderek yaklaşıyor. Bu toprakların ekmeğini yiyen insanlarız. Bu halkı, iş yapmaz, hizmet götürmez, halktan kopuk bu CHP zihniyetinin kucağına bir daha atamayız. Bunun vebali büyük. ‘Bizi CHP zihniyetinin eziyetlerine mahkum ettiniz’ diyen vatandaşlarımızın sesine kulak vermemezlik yapamayız. En taze üyemizden en kıdemli yöneticimize kadar gece gündüz çalışarak hemşehrilerimizi bu esaretten kurtaracağız.” dedi.

Tunca, Yerel Yönetimler Yasa Tasarısı ile ilgili bilgiler vererek öncelikli temel hedeflerinin 2014 yılında yapılacak yerel seçimleri kazanmak olduğunu vurguladı. Tunca, “Hemşehrilerimizin iradesiyle inşallah Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi AK kadrolarımıza emanet edilecektir” şeklinde konuştu.

Merkez İlçe Teşkilat Başkanı Sezayi Çetin ise Teşkilat çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Belde ve Mahalle Başkanlarına üyelik çalışmalarına ağırlık vermeleri telkininde bulunan Çetin, “Yerel Seçimlerin Mart 2014’e yapılacak olması çalışmalarımızda bir gevşemeye neden olmamalı. Mahalle birimlerimiz önceden hazırlanan takvime uygun çalışmalarını sürdürmeye devam edecekler. Genel Merkezimizin önümüze koyduğu %20 üyelik hedefine ulaşmak için de vites büyütmeliyiz” açıklamasında bulundu.

Seçim İşleri Başkanı Ahmet Kuşoğlu da, belde, köy ve mahallelerin sandık kurulları için çalışmalara başladıklarını, üyelerin adres ve telefon bilgilerini güncellediklerini, sandık kurullarına seçilecek üyelerin kısa sürede tespit edilip, belirlenen adayların eğitimden geçirileceklerini aktardı.

Tanıtım ve Medya Başkanı Ramazan Baran ise, internet kullanımı üzerinde durarak, özellikle belde ve mahalle başkan ve yöneticilerinin sorumluluk sahalarında tespit ettikleri aksaklıkları sosyal ağlar üzerinden halka duyurmalarını tavsiye etti. Türkiye’de internet kullanımının %70’ler düzeyine ulaştığını ve özellikle oransal olarak gençlerin daha çok interneti ve sosyal ağları kullandığını vurgulayan Baran, “Akıllı telefonlar ile anlık bilgi ve haberlere ulaşabiliyoruz. Özellikle genç arkadaşlarımız sosyal ağları çok etkin kullanabiliyorlar. Hedefimiz bu gençlere ulaşmak. AK Parti’nin misyonunu, vizyonunu yalın olarak gençlerimize anlatabilmeliyiz. Ayrıca, CHP’li belediyenin hizmet kusurlarını da halkımıza anlatmamız, bugüne kadar hemşehrilerimize yaşattıkları problemleri de hatırlatmamız gerekiyor” diye konuştu.

Halkla İlişkiler Başkanı Nihal Köşkdere, İl Halkla İlişkiler Başkanlığı’nın öncülüğünde Tekirdağ’da dernek ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik başlattıkları çalışmanın Genel Merkez tarafından beğenilerek tüm yurtta teşkilatlara uygulanması talimatı verildiğini belirtti.

Divan Başkanı İl Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Ahmet Aygün de, Danışma Meclisinin dilek ve temenniler bölümünde söz alarak Tekirdağ’ın AK Parti iktidarı ile çehresinin değiştiğini vurguladı. CHP’li belediyenin fahiş fiyatlarda ihaleler aldığını, kendi dönemlerinde gerçekleştirdikleri ihalelerin iki üç katına adrese teslim ihaleler yapıldığını söyleyen Aygün, “Geldiler gidiyorlar. Kendilerine bir sorun bakalım. 3,5 yıldır bir dikilitaşları olmuş mu? CHP zihniyetinden Türkiye bugüne kadar hiçbir fayda görmedi ki bunlardan görsünler” diye konuştu.