info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mestan Özcan; Bakanımızla Çiftçimizin Yanındayız

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mestan Özcan,kuraklık nedeniyle zor günler yaşayan çiftçilerin mağduriyetini gidermek için,Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider ile Tekirdağ`da yoğun bir çalışma içinde temaslarda bulunuyorlar.

Bu konuda bir açıklama yapan Özcan, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider ile birlikte Tekirdağ'ı ve Trakya Bölgesini ilgilendiren önemli konularda verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini ifade etti. Bakanla görüşmelerin çok verimli geçtiğini ifade eden Özcan, TARSİM'in bölgesel bazlı değerlendirmeler yaparak,çiftçilerin zararlarının giderileceği müjdesini de verdi. Tarım ve Orman Bakanı ve Bakan Yardımcıları ile Ayçiçeği Hasadı sonrasında inceleme komisyon raporlarının alınıp değerlendirileceğini, Ayçiçeği, buğday, mısır, zeytin ile alakalı kuraklık zararı oluşanlar ve çiftçilerin belirlenip zararın boyutu tespit edildikten sonra telafi sürecini de iyi yönetmek için tüm gayretlerini ortaya koyacaklarını ifade etti.

Bu konuda düşüncelerini dile getiren AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mestan Özcan, "Nasipse. Kuraklık nedeniyle çiftçimiz bu yıl ürünlerinde rekolte kaybı yaşıyor. Bakanımız konuyu yakından takip ediyor. Bizler de öyle. Konuyu bölge milletvekilleriyle birlikte Sayın Cumhurbaşkanımıza da götürmeyi planlıyoruz. Bugün aynı zamanda Gençlik ve Spor Bakan Yardımcımız Enes Eminoğlu’da şehrimizde bir dizi ziyaret gerçekleştiriyor. Milletvekillerimiz ve İl Başkanımız spor yatırımlarını ben de Ankara’da Tarım ve Orman Bakanlığımız ile alakalı konuları olmak olmak üzere hep birlikte takip ediyoruz. Yakında 2 şey noksan olacak. Enerji ve protein. Tarım ve gıda, tahminlerinizden çok daha önemli olacak.

Bitkisel ve hayvansal üretim stratejilerimizi Türkiye Yüzyılı için tekrar gözden geçireceğiz. Küresel ısınma ve kuraklık öncelikli yeni üretim yöntem ve modelleri, geleceğimizi de güvence altına alacak. Elbette Deprem bölgemizdeki ağır yükün de farkındayız. Bu yükü hep birlikte omuzlayacağız. Geleceğe daha güvenle bakabilmek için birlik beraberliğimizi koruyacağız.Birlikte Rahmet, Ayrılıkta Azap var. İnşallah yeni dönemde çiftçimizin yanında olmaya devam edeceğiz"Dedi.

Kaynak : Murat Ürtekin