info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Akbulut: Ergene Havzası Şafak Harekatı Başladı

AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve 24. dönem Milletvekili Adayı T. Ziyaeddin Akbulut "Ergene Havzası için 6 Mayıs, Şafak Harekatının başlatıldığı gündür" dedi.

 

Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Erpğlu tarafından açıklanan Ergene Havzası Koruma Eylem Planı ile ilgili bilgi veren Akbulut "6 Mayıs milattır. Ergeneyi hep birlikte kurtaracağız. Sayın Başbakanımızın emri ile Ergeneyi kurtaracağız. Ergene nehrinde su kalitesi 2015 yılına kadar iyileştirilecek.Ergene nehrinin ıslahı için 1 milyar TL bütçe ayrıldı, 1 katrilyon para harcanacak"dedi.
 
Milletvekilimiz Akbulut "Ergene nehrindeki kirlilik, ne Tekirdağ'a ne de Trakya Bölgesi'ne yakışmıyor. Ergene Nehri herkesin sağlayacağı katkı ile kurtarılacaktır. Belediye ve sanayicilerimize büyük görev düşmektedir. Sanayicilerimiz arıtma tesislerini, belediyeler de kanalizasyon atık su arıtma tesislerini kurmak durumundalar. Biz Ergene ile yatıp kalkıyoruz. Bu tesislerin kurulması için her türlü desteği vereceğiz."dedi.
 
"Ergene Havzası'nda 283 kilometrelik bir alanda uygulamaya konulacak eylem planı çerçevesinde, 68 belediye ve 1 milyon 50 bin kişiyi birinci derecede etkilemektedir. Bu eylem planı ile öncelikle su tabi rengine kavuşacak. Suyun tabi rengine kavuşması, çevre dostu üretimin yapılması, nehir yatağının temizlenmesi ve ıslahı sağlanacak, Islah Organize Sanayi Bölgeleri kurulacak" dedi. Ergene Havzası'nda erozyonla mücadele edilmesi, arıtma tesisi kuran ve işletenlere yüzde 50'ye kadar elektrik teşviki gibi çalışmaların öngörüldüğünü söyleyen Akbulut, Eylem planıyla, havzada 3 yıl içinde kirlilik parametrelerinde gözle görülür iyileşmelerin başlaması, 5 yıl içinde de tarımsal arazilerin sulanabildiği 2. sınıf su kalitesine geçilmesinin hedeflendiğini ifade etti.
 
"Ergene Havzasının temizlenmesi için Çevre Bakanımız, Bakanlığın kapısını kapattı. Tüm genel müdürleri ile beraber Tekirdağ'a geldi. Ergene nehrini kurtarmak için Bakanlığın tüm Genel Müdürleri artık mesailerini burada tamamlayacaklar, Sahipsiz Ergenenin artık sahibi var. AK Parti İktidarı olarak biz bunu çözeceğiz. Takvim yapıldı. Yapılan çalışmaları aylık takip edeceğiz. Biz laf değil iş üretiyoruz, biz hayal etmiyor yapıyoruz. Biz AK Parti olarak Tekirdağ'ımızın geleceğini planlıyor ve uygulamaya koyuyoruz. İstikrarın sürmesini, Tekirdağ'ın büyümesini istiyoruz." diyen T.Ziyaeddin Akbulut Ayrıca bu Eylem Planı çerçevesinde İhalesi yapılan Naip köy Barajı,  Saray-Yoncalı Barajı, İnecik, Dedecik Barajları, Saray Ayvacık Göleti, Çerkezköy Ambardere Regülatörü ve YAS Besleme baraj işi yapılarak hizmete sunulacağını belirterek bu Eylem Planının tüm Trakya'ya ve Tekirdağ'a hayırlı olmasını diledi.