info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Akil Adamları Tekirdağ da Protesto Etmek İçin Bazı STK lar Toplandı

Kısa açıklama yazınız

 

Tekirdağ da Akil adamaların yapması planlanan toplantı öncesi bazı STK lar bu gün yerel basınla bir araya geldiler.
 
Kahvaltılı toplantıda Çanakkale de yapılan ve meydana gelen olayların görüşüldüğü Türkiye’nin şu an içinde bulunduğu durumun değerlendirildiği ve Tekirdağ da yapılacak olan AKİL adamlar toplantısında yapılması planlanan bazı konular gündeme getirildi. Bu konuda yerel basınında Türkiye için çok önemli olan gündemdeki Başkanlık sistemi Anayasanın değiştirilmesi, Anayasnın 1.2.3. maddeleri ve 66. Maddenin değiştirilmesi düşünceleri hakkında tepkilerini dile getiren katılımcılar Tekirdağ da aşırı tepkiden ziyade konuşarak sıkıntıların dile getirilmesi konusunda ortak noktada buluştular.
 
Tekirdağ STK ları olarak yapılacak olan toplantıda soruların toplantı öncesi sorulması ve sorulan sorulara göre cevap istenmesi düşüncesi kararı alındığını açıkladılar. Toplantının yapılacağı yerin önünde pankartlı protesto eyleminin de gündeme getirilmesi konuşuldu.  Ulusal basında bu konularla ilgili herhangi bir haber çıkmaması sebebiyle yerel basından da bu konuda kendilerine destek verilmesi istendi.
 
Osmanlının son döneminde meydana gelen olaylardan örnekler verildi. Ve şu an bazı köşe yazarlarının yanında Türkiye de önemli isim olan bazı kişilerinde AKİL adamların listesinde olması ağır bir şekilde eleştirildi.
 
Yerel basında bazı gazetelerin muhabirlerinin katıldığı toplantı sonunda AKİL adamların geliş tarihine göre  yeniden geniş açıklamalarda bulunacaklarını belirtiler.