info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Akil İnsanlara Ramada Hotel de Protesto

TEKİRDAĞ’a gelen Akil İnsanlar Marmara Bölgesi Heyeti, çözüm sürecini anlatmak için sivil toplum kuruluşları üyeleriyle bir araya geldi.

TEKİRDAĞ’a gelen Akil İnsanlar Marmara Bölgesi Heyeti, çözüm sürecini anlatmak için sivil toplum kuruluşları üyeleriyle bir araya geldi.
 
Polis, otel çevresini barikatlarla çevirip yoğun güvenlik önlemi alırken, ellerinde Türk bayraklarıyla toplantının yapıldığı otelin önüne gelen yaklaşık 200 kişilik grup, heyeti protesto etti.
 
Tekirdağ’a çözüm sürecini anlatmak için gelen Akil İnsanlar Marmara Heyeti Başkanı Deniz Ülke Arıboğan, Başkan Yardımcısı Mithat Sancar ile üyeler Hülya Koçyiğit ve Ali Bayramoğlu, bir otelde basın mensupları ile bir araya geldi. Heyet Başkanı Deniz Ülke Arıboğan, Marmara grubu olarak yarın yapacakları son toplantının ardından raporlarını hazırlayacakları raporu, hükümete ve Meclis’te temsil edilen siyasi partilere sunacaklarını söyledi.
 
VATAN HAİNLİĞİ İLE SUÇLANIYORUM
Akil İnsanlar Marmara Grubu heyetinde yer alan sinema oyuncusu Hülya Koçyiğit ise barış istediği için ‘vatan hainliği’ ile suçlandığını ifade ederek, “Ben 50 yıldır halkın içene çıktığımda hep sevgi, saygı gördüm. Hep alkış aldım. Hep bana ‘canlandırdığınız karakterlerle bizim dilimiz oldunuz’ dediler. Bana bunları diyen insanlar ‘Bugün barış istiyorum, bu ülkede kan akmasın’ demek için gittiğim yerlerde bana ‘sen vatan hanisin’ diyorlar. Bu anlaşılır bir şey değil. Bunlardan büyük hakaret olamaz” dedi.
 
Karşılarına bayrakla çıkanları da eleştiren Hülya Koçyiğit, “Kim beni bayrakla tehdit edebilir ki? Ben 25 senedir devlet sanatçısıyım. Yıllarca başarılarımla bu ülkeyi yurt dışında temsil ettim. Bir gün benim naaşım da Türk Bayrağı’na sarılacak. Bundan daha büyük şeref yok. Beni bununla kim tehdit edebilir? Kim benim bayrağa tapmadığımı söyleyebilir. Biz vatanımızın bir bütün olarak kalmasını istiyoruz. Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının bize emanet ettiği devletimiz, al bayrağımız ve dinimiz var. Bunlar bizim kutsallarımız. Bunlar üzerinden eleştiriler anlaşılacak gibi değil” diye konuştu.
 
POLİS MÜDAHALE ETTİ
Basın mensuplarıyla yapılan toplantının ardından Akil İnsanlar Heyeti, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle buluştu. Basına kapalı olarak görüşmelerin sürdüğü sırada ellerinde Türk bayraklarıyla yaklaşık 250 kişilik grup, heyeti protesto etti.
 
Ellerindeki Türk bayraklarıyla slogan atan grubun otele girmesine polis izin vermedi. Güvenlik önlemi için kurulan barikatları aşmak isteyenlerle polis ekipleri arasında tartışmalar yaşandı. Yaklaşık 2 saat otel önünde bekleyen grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.