info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Akp Milletvekili Arslan Bana Gel Bizim Yeşilimiz Ol Dedi

Eski CHP Lideri Deniz Baykal a kaset komplosunun arkasından AKP ve Fethullhahçı Gladyo çıktı. Aydınlık Dergisi bu haftaki kapak haberinde Matkap Operasyonunda hüküm giyen Orhan Aykut un ifadelerini gündeme getirdi.

Malkara Müftülüğü bünyesinde 01 Temmuz 2010 tarihinden bu yana hizmet veren AEski CHP Lideri Deniz Baykal'a kaset komplosunun arkasından AKP ve Fethullhahçı Gladyo çıktı. Aydınlık Dergisi bu haftaki kapak haberinde Matkap Operasyonunda hüküm giyen Orhan Aykut'un ifadelerini gündeme getirdi. Haberde kaset komplosunu AKP Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan ve Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in planladığı bilgisine yer veriliyor. Orhan Aykut'un ifadesi, Fethullahçı Gladyo'nun birçok karanlık faaliyetine de ışık tutuyor. İşte bomba etkisi yaratan ifadeler...

Adı Orhan Aykut... Bir dönem, AKP ve Fethullahçı Gladyo'nun kirli işlerinde kullanıldı ve Matkap adıyla anılan davada hüküm giydi. Halen cezaevinde. Tekirdağ Cumhuriyet Savcısı'na öyle bir ifade verdi ki, Eski CHP Lideri Deniz Baykal'a Fethullahçı Gladyo'nun düzenlediği operasyon açığa çıktı.

Orhan Aykut'un Tekirdağ Cumhuriyet Savcısı Ercan Başaran'a 18 Mayıs 2010'da verdiği ifade Aydınlık Dergisi'nin kapak haberi oldu. Aykut'un savcılık ifadesine göre, Baykal'a komplonun planlayıcıları, AKP Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan ve Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek...

MATKAP DAVASI HÜKÜMLÜSÜ ORHAN AYKUT
Deniz Baykal'ın son dönemde ortaya çıkan gizli kamera kayıtlarının İhsan Arslan, Ramazan Akyürek ve ekibi tarafından gerçekleştirildiğini zannediyorum.

Orhan Aykut, ifadesinde Arslan'ın kendisine, "Her partinin derin devleti olur, sen de bizim Yeşil'imiz ol" dediğini belirtiyor. Aykut'u Ramazan Akyürek ile de İhsan Arslan tanıştırmış. Orhan Aykut, 2006'dan sonra Akyürek ekibinin bazı karanlık işlerinde rol aldığını ifade ediyor.

Aykut, tutanaklara geçen ifadesinde Ramazan Akyürek'in kendisine her tür silahı taşımasını ve her yere rahatlıkla giriş çıkış yapabilmesini sağlayan "İstihbarat Daire Başkanlığı" yazılı kimlik verdiğini de anlatıyor.

Orhan Aykut'un önemli bir iddiası da Yeni Parti Lideri Tuncay Özkan ve BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'a yönelik. Aykut, İhsan Arslan'ın aralarında Tuncay Özkan ve Hasip Kaplan'ın da bulunduğu bazı kişileri öldürtmek istediğini anlatıyor. Tuncay Özkan'a yönelik somut bir diğer bilgi de şu: İhsan Arslan 2006-2007 yılları arasında Kanaltürk Televizyonu'nda kendisini hedef alan yayınların ardından, Özkan'a reklam veren şirketleri tehdit ediyor.

Bu olay şöyle gelişiyor: Özkan'a reklam veren şirketlerin temsilcileri İstanbul Mövenpick Otel'de toplanıyor. Egemen Bağış, burada reklam verenlerden Kanaltürk'e verdikleri reklamları kesmelerini istiyor.

Aykut, Ramazan Akyürek'in bütün bu faaliyetlerde dinleme ve diğer konularda İhsan Arslan'a destek verdiğini söylüyor.

Tekirdağ Cumhuriyet Savcısı Ercan Başaran'ın bu ifadeleri yetkisizlik kararıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği öğrenildi.'nun resmi açılışı yapıldı. Açılışa Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen, Malkara Müftüsü Mehmet Öz, Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin Çorlu Müftüsü Nazmi Söğüt, İl Müftülüğü Vaizi Aile Koordinatörü Gülsüm Soydan, İlçe Vaizi Meryem Dalgıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Saraç, İlçe Emniyet Müdürü Behçet Alkan ile Daire Müdürleri ve Kur'an kursu öğrencileri katıldı.

Açılışta konuşan Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen, aile irşad ve rehberlik bürolarının aile yapısının korunmasında katkıda bulunmak ve vatandaşlara dini danışmanlık hizmeti vermek amacıyla kurulduğunu belirti. Yöre insanı için hayırlı olmasını diledi. Malkara Müftüsü Mehmet Öz de merkezin hayırlı ve uğurlu olması temennisini dile getirdi.

Malkara Müftülüğü 'Aile İrşad ve Rehberlik Bürosu' tarafından 'Kuran-ı Kerim'de Aile' konulu bir de konferans düzenlendi. Malkara Kültür Sarayı'nda düzenlenen konferansa konuşan İl Müftülüğü Vaizi Gülsüm Soydan; aile irşat ve rehberlik bürosunun halkın özellikle aile ve bireylerle ilgili soru ve sorunlarının çözümüne katkı sağladığını anlattı.