info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Aksu nun Tekirdağ ziyareti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, "Biz başkaları gibi çamur atmıyoruz, seçim meydanlarında mitinglerde vatandaşlarımıza gül atıyoruz, kimseye çamur atmıyoruz, iftira etmiyoruz" dedi.

Seçim gezileri kapsamında Tekirdağ da bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, Belediye Başkan Adayı Ahmet Aygün ün seçim bürosunu ziyaret etti. İl Başkanı Ziya Meral ve Başkan Adayı Ahmet Aygün ile seçim bürosunu gezerek partililerle sohbet eden Aksu, hükümet olarak yaptıkları reformlarla yerel yönetimlerin zirve noktasına geldiğini ifade etti. Aksu, "Biz inanıyoruz ki güçlü yerel yönetimler, demokrasinin güçlenmesine, hürriyetlerin pekişmesine, özgürlük alanlarının genişlemesine neden oluyor" diye konuştu.
AK Parti olarak yerel yönetimlere büyük önem verdiklerini ifade eden Aksu, "Biz partimizi kurarken, bir taraftan kurucular, tüzük hazırlanırken, yerel yönetimlerle ilgili hazırlıkları da beraber yürüttük. Yani biz iktidar olduğumuz zaman yerel yönetim reformuyla ilgili yapılması gereken tüm değişiklikler hepsi çantamızda hazırdı. Biliyorsunuz rahmetli Özal da iktidar olduğu zaman yapmasını düşündüğü bütün değişiklikleri önceden hazırlamış, çantasındaydı. Başbakanlık koltuğuna oturur oturmaz bunları işleme koydu. Bizde oturur oturmaz yerel yönetim, kamu reformundan başladık, belediye yasası, büyükşehir belediye yasasını değiştirdik. İl Özel İdaresi yasasını değiştirdik. Bu değişiklikler reform niteliğinde değişikliklerdi, çok radikal değişikliklerdi. Bunlardaki amacımız yerel yönetimleri güçlendirmekti. Biz inanıyoruz ki güçlü yerel yönetimler, demokrasinin güçlenmesine, hürriyetlerin pekişmesine, özgürlük alanlarının genişlemesine neden oluyor. İşte bu yasal değişiklikler ile yerel yönetimlerimize yetkiler verdik. Verilen imkanlarla halkımıza hizmete dönüştürdüler. Bugün gerçekten başta kentsel dönüşüm projeleri olmak üzere, sosyal belediyecilik zaten zirveye çıktı" şeklinde konuştu.
Başkan adayı Aygün için partililerden destek isteyen Abdülkadir Aksu, seçim meydanlarında bazı partilerin sadece çamur ve iftira attıklarını söyledi.
Aksu, "Şehirlerimizin modern, çağdaş, yaşanabilir bir hale gelmesini gerçekleştirecek projeleri artık belediyelerimiz uygulamaya başladı. Ama AK Partili belediyelerimiz bunlar uygulanırken, diğer belediyelerimizde bunları göremiyoruz. Biz başkanın yapmadıkları ile uğraşmıyoruz. Başkaları gibi çamur atmıyoruz biz, seçim meydanlarında mitinglerde gül atıyoruz biz vatandaşlarımıza kimseye çamur atmıyoruz, iftira etmiyoruz. Çünkü yaptıklarımız eserlerimiz ortada" ifadelerini kullandı.