info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Albayrak Gazetecilere Meydan mı Okuyor?

Tekirdağ Büyükşehir Belediye başkanı Kadir Albayrak, yaptığı son uygulamayla Tekirdağ’daki bütün gazeteleri karşısına aldı.

Başta Batı Trakya Gazeteciler birliği derneği başkanı Necmi Işıksal olmak üzere birçok gazeteci, Tekirdağ Ramada otelde bir gazeteciler gününde birçok basın mensubunun haber peşinde koşarken ulaşımda büyük harcamalar gerçekleştirdiğine dikkat çekerek, basın mensuplarına Tekirdağ sınırları içinde ulaşımda kullanılmak üzere ücretsiz ulaşım kartı verilmesini talep etmişlerdi, Birçok basın mensubunun gazeteciler gününde dile getirdiği bu talep karşısında, günlük gazetelerin 3,haftalık gazetelerin 2,aylık gazetelerin 1 personeline ücretsiz ulaşım kartı verilmişti.

GAZETECİLERE VAHAP AKAY TEPKİSİ Mİ?

Bu karardan sonra, her doğum günde basın mensuplarına çiçek gönderen, her özel gününde arayan Kadir Albayrak, basının eleştirel haberlerine karşı tavır almış, birçok gazeteciyi maillerden çıkarmış, alenen basın mensupları arasında, “iyi haber yapanlar, kötü haber yapanlar” olarak ayrımcılık yapmış, yeni büyükşehir belediye binası tanıtım, açılış töreninde de bunu yapınca basın mensuplarından tepki almıştı.

Bununla da yetinmeyen Kadir başkan sırf sevmediği, dışladığı basın mensuplarını davet etmek zorunda kalır diye gazeteciler gününde basınla bir araya gelme programlarını dahi iptal etmişti. Son olarak da müfettişleri bahane ederek 72 basın mensubunun basın ücretsiz ulaşım kartını iptal etti.

Duyumlara göre, gelecek seçimde olası rakibi olacağı konuşulan Çerkezköy belediye başkanı Vahap Akay’ın basın mensuplarına doğum günü ve kuruluş yıldönümlerinde çiçek göndermesi, basın mensuplarının da Vahap Akay ile haber ve röportajlarıyla Vahap başkanın popülaritesinin artması olduğu söyleniyor.

Tekirdağ ulaşımında sayısız yüzlerce hatta binlerce kişinin ücretsiz kart ile yolculuk yaptığı ve belediye personeli de dâhil olmak üzere ücretsiz kart tepkisi nedeniyle toplu taşıma kooperatiflerinin kontak kapatma durumuna geldiği günlerde,70-80 basın mensubunun kartlarının iptalinin asıl gerekçesi merak ediliyor.

Kaynak : Murat Ürtekin