info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Albayrak`ın Basına Bakış Açısı

Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Büyükşehir belediye başkan aday adaylığı ve Adaylığı döneminde basınla ikili ilişkilerde samimi ve yakın diyaloglarda bulunuyordu.

Seçildikten sonra basının hizmet konusundaki eleştiri haberlerine dayanamayan Kadir başkan, basına karşı kinaye, küsme ve kavgalı olma tarzına bürünmüştü. Bunun ardından yandaş olan ve olmayan basın mensupları olarak Tekirdağ basınının ayırmış, farklı üsluplarda bulunmuştu.

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ KANUNUNU VE TEKZİP KANUNUNU BİLMİYOR.

Bu ayrıştırma kapsamında da TRT muhabirine ve Çorlu Devrim gazetesi muhabirlerine yaptığı haber için şikâyette bulunmuştu. 5187 sayılı basın kanununun 3. Maddesinde Basın Özgürlüğü ”basın özgürdür, bu özgürlük bilgi edinme, yayma, eleştirme yorumlama ve eser yaratma haklarını içerir ”kamu görevlileri ve kamuya talip olanların yaptıkları görevle ilgili olarak eleştiriye katlanmak zorunda oldukları, eleştirinin sert bir üslupla gerçekleştirilmesi kaba olması ve nezaket sınırlarını aşması eleştirmenin amacına, psikolojisine eğitim ve kültür düzeyine bağlı bir olgu içerdiği ve kurum idarecisinin daha sert eleştirilere katlanmak zorunda olduğu yasayla sabit olmasına rağmen, korku algısı oluşturmak için şikâyetçi olmuştu.

HİZMET EKSİKLİĞİNDEN Mİ BASINDAN KAÇIYOR?

En son yaklaşık 2014 yılında gazetecilerle gazeteciler gününde bir araya gelen Kadir Albayrak’ın bu süreden sonra basının yaklaşık % 80’i ile küs, kavgalı ve davalı olması nedeniyle, kısmi gazeteciler günü yaparak küs, kavgalı ve davalı olduğu gazetecileri çağırma riskini göze alamadığından, gazeteciler gününde organizasyon yapmadığı, gazetecilerin sorularından çekindiği için bu tür organizasyonları yapmadığı, Başta Süleymanpaşa belediye başkanı Cüneyt Yüksel’in basınla bir araya gelerek basının önemini vurgulamasının neticesinde, basına tavırlı olduğunu gizlemek için organizasyonu yapmayı planlayıp mazeretlerle iptal ettiği konuşuluyor.

10 Ocak Çalışan gazeteciler gününde basın mensuplarını davet edip bir araya gelmekten kaçınan Kadir Albayrak’ın, Süleymanpaşa basın mensupları derneğine katılması da şaşkınlıkla karşılanmış, “basına organizasyondan kaçan başkan, neden basın Süleymanpaşa basın mensupları derneğinin ödül törenine katıldı? “ sorularını gündeme getirmişti.

Törende ödül alan gazeteciye bakarken objektiflere yansıyan fotoğrafı, “Kadir başkanın basına nasıl baktığını bu fotoğraf çok iyi anlatıyor” yorumlarına da neden oldu. Kadir Albayrak’ın basına karşı görev süresince tavrının ne şekilde olacağını, bir basın açıklamasıyla anlatması bekleniyor.

Kaynak : Murat Ürtekin