info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Almanya Bavyera Eyaleti Süt İşletmecileri İncelemelerde Bulundu

Almanya’nın Bavyera Eyaletinde Süt İşletmeleri bulunan bir gurup, Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde Süt İşleme ve Peynir Fabrikalarında incelemelerde bulundu. Üretim ve işletme hakkında genel bilgiler alan işi adamları not aldı.

Almanya'nın Bavyera Eyaletinde süt ve süt ürünleri işletmeleri olan iş adamları çıktıkları Türkiye turunda süt ve süt ürünleri ile ün yapmış olan Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde gelerek peynir fabrikalarını gezdi. Peynir, kaşar ve diğer ürünlerin yapımını yerinde inceleyip çalışmalarını izleyen grubun sözcüsü iş adamı Peter Hartmann, Türkiye'ye gezmeye geldiklerini, bu arada süt işleme ve peynir üretimi konularında isimlerini duydukları fabrikaları gezmek istediklerini belirterek "Bizdeki teknoloji ve Türkiye'deki teknoloji aynı. Bazı makinelerde bizden öndesiniz. Bizler burada sütün alımından, işlenişine, içindeki maddelerden soğutulmasına kadar olan evreler ile peynir ve kaşarın yapım aşamalarını görmek istedik. Fabrika sahibi Mehmet Yaman ve Tevfik Yaman da bizlere kapılarını açtılar. Kendilerine teşekkür ediyoruz"dedi.
Bavyera Eyaleti İşletmecilerinden Thomas Obersojer ise kendilerine sunulan eski kaşar tabir edilen kaşar peyniri ile peynir çeşitlerini çok beğendiklerini, tatlarının kendi ülkelerinde ürettikleri ürünlerden daha iyi olduğunu dile getirerek, "Bu kalite farkı sanıyorum süt kalitesinden meydana geliyor. Hayvanlarınızın doğal ve tabi otlarla beslenmesi bu tadı veriyor" ifadelerini kaydetti. Thomas Obersojer son olarak kendilerine sunulan yirmiye yakın beyaz peynir, kaşar çeşitleri ile zeytin ve zeytin yağ çeşitlerini çok beğendiklerini, her ürünün kendine has tadı ve kokusu olduğunu belirtti.
Fabrikalarını gezen süt işletmecilerine ürettikleri peynir ve kaşardan ikramlarda bulunan Fabrika Sahibi Mehmet ve Tevfik Yaman da misafirlerine Almanya'ya geleceklerini, kendilerini ziyaret edeceklerini, ülkelerine geldiklerinde kendilerini yeniden ağırlamaktan memnuniyet ve mutluluk duyacaklarını belirterek tüm misafirlere birer gül hediye etti.