info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Almanya Birikimi Yangınla Kül Oldu

Almanya dan Türkiye ye kesin dönüş yaparak Tekirdağ da 10 bin liraya 3 bin balya saman ve küçükbaş hayvan alan işçi Ülker kardeşlerin tüm yatırımı, henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangında kül oldu.

 

Almanya'nın Berlin kentinde 7 yıl yaşayan 56 yaşındaki Şerafettin Ülker, 6 ay önce Türkiye'ye kesin dönüş yaptı. Tekirdağ'da kardeşi 51 yaşındaki Abdullah Ülker'in yaşadığı Kayı Köyü'ne yerleşen Şerafettin Ülker, yurt dışındaki 7 yıllık birikiminin bir kısmı ile 3 bin saman balyası ve büyük ve küçükbaş hayvan alarak değerlendirdi. Şerafettin Ülker'in kardeşi Abdullah Ülker ile birlikte kurduğu çiftlikte dün akşam saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle saman balyalarında ve hayvanların bulunduğu alanlarda yangın çıktı. Şerafettin Ülker, kardeşi Abdullah Ülker, büyükbaş hayvanları ahırlardan çıkararak kurtarmasına rağmen yangın kısa sürede büyüdü. Bunun üzerine merkeze 10 kilometre uzaklıktaki köydeki yangına Tekirdağ Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale etti. 
 
Uzun süren çalışmaların ardından çiftlikteki yangın kontrol altına alındı. Saman balyaları tamamen yanarken, ahırda alevler içinde kalan 2 küçükbaş hayvan telef oldu. 
 
Almanya'dan 6 ay önce kesin dönüş yaptığını söyleyen Şerafettin Ülker, yangından dolayı yaklaşık 10 bin liralık yatırımlarının kül olduğunu söyledi. Ülker, "7 yıl Almanya'da çalıştıktan sonra köyüme döndüm ve kardeşimle ortak yatırım yaptık. Kazandığım ve biriktirdiğim paranın bir kısmı ile hayvancılık yapmak istedik ama akşam üstü çıkan yangında saman balyaları kül oldu, 2 hayvanımız öldü. Yangının nasıl çıktığını henüz bilmiyoruz" dedi. 
 
Jandarmanın yangınla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.