info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Alperen Ocakları ndan Muhteşem Yüzyıl a Tepki

Tekirdağ Alperen Ocakları, Türk tarihini küçük düşüren "Muhteşem Yüzyıl" dizisinin millete yönelik bir ahlaki terör operasyonu olduğunu ifade etti.

Tekirdağ Alperen Ocakları, Türk tarihini küçük düşüren "Muhteşem Yüzyıl" dizisinin millete yönelik bir ahlaki terör operasyonu olduğunu ifade etti. Tekirdağ Alperen Ocakları, Tuğlalı Park'ta yapılan basın açıklamasıyla gösterimi halen devam eden ve Osmanlı'yı küçük düşüren "Muhteşem Yüzyıl" dizisine tepki gösterdi.

Açıklamada, "Milletinin tarihi ile inancı ile kültürü ile ve dinamikleri ile bağlarını koparmış bir kısım kendini bilmez şahsiyetsiz ve köksüzler Cihan Devleti Osmanlı'yı ve Cihan Padişahı Kanuni'yi yılan dillerine dolamış, kendi şahsi menfaatleri uğruna milletin tarihine sövmeye çekinmemişlerdir." denildi.

Üç kıta yedi denizde Allah'ın adını, adaleti, nizamı ve hoşgörü medeniyetini bayraklaştıran koca bir devletin kocaman bir padişahını aciz bir kadın düşkünü gibi göstermeye kimsenin hakkı ve haddi olmadığı ifade edilen açıklamada, "Milletin kültürüne, inancına ve tarihine böylesine hayasızca saldırıp savaş açanların dünyada bu millete ahirette de Allah'a hesap vereceklerdir." görüşlerine yer verildi.

Osmanlı'nın, her çağda olduğu gibi Kanuni çağında da nizam-ı alem için mücadele veren kutlu bir medeniyetin adı olduğu ifade edilen açıklamada, Kanuni ve Osmanlı'nın, bugün bir kısım densizlerin bir takım dizilerde göstermeye çalıştığı o profilden beri ve uzak oldukları kaydedildi.

Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Osmanlı ve Kanuni'ye giydirilmeye çalışılan rol bu diziyi kurgulayan toplum mühendislerinin kendi düşük ahlaklarının yaşam tarzlarının, hayasızlıklarının, edepsizliklerinin dışa vurumudur. Bu kendi sapıkça fantezileriyle dolu halet-i ruhiyeleridir. Genç neslin önüne böyle alçakça kurgulanmış bir kanuni modeli ile çıkmak apaçık bir ihanettir. Bu ülkeyi yönetmeye talip olma iddiası ile iktidar olanlar bu rezalete derhal son verecek girişimleri başlatmalıdır. Türk milletini bu konuda duyarlı olmaya, tepkisini göstermeye ve vicdanı olan tüm sivil toplum kuruluşlarının bu konunun önlenmesi için kamuoyu oluşturmaya çağırıyoruz."

Basın açıklamasına katılan Tekirdağ-Çorlu ve Çerkezköy'den gelen Alperen Ocakları üyeleri slogan atarak il binasına gittiler.

Kaynak: Yeni Şafak