info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Amatör futbolcudan Henry ye ders!

Tekirdağ Süper Amatör Küme de şampiyonluğun en yakın adayları Veliköyspor ile Çorlu Gençlerbirliğispor arasında oynanan ve Gençlerbirliği nin 2-0 kazandığı maçta Türk futbol tarihine geçecek büyük bir centilmenlik olayı yaşandı.

Şampiyonluk yolunda çok önemli bir maçta, futbol tarihinde eşine çok az rastlanan bu tablo büyük alkış aldı.

Çorlu Gençlerbirliğispor un 6 numaralı futbolcusu Yunus Keskin henüz maçın 5. dakikasında gelişen atakta topu filelere yolladı. Maçın orta hakemi Tamer Çakır gol kararını verdikten sonra, Yunus orta hakem Tamer Çakır a giderek topa elle müdahale ettiğini söyledi ve gol olarak geçerli sayılmaması gerektiği yönünde uyarıda bulundu. Yunus un bu centilmence davranışından sonra, maçın orta hakemi Tamer Çakır golü iptal ederek oyunu en direkt serbest vuruşla yeniden başlattı.

HAKEM TAMER ÇAKIR: "ÖRNEK BİR DAVRANIŞ"

Karşılaşmanın hakemi Tamer Çakır, Yunus un yaptığı hareketin örnek bir davranış olduğunu belirterek, "Pozisyon esnasında diğer futbolcuları mücadelesi sonucunda bir anda gözümün önü perdelendi. Pozisyonu gol olarak gördüm ve orta sahayı gösterdim. Yunus bana gelerek, topa elle müdahale ettiğini ve golün geçersiz olması gerektiğini söyledi. Bende bu konuşmadan sonra golü iptal ederek oyunu yeniden başlattım" dedi.

ALTUNALAN: "HERKESE ÖRNEK OLMALI"

Çorlu Gençlerbirliğispor un başarılı teknik direktörü, Araklıspor u 2. Amatör Küme den 2. Lig e kadar taşıma başarısını da gösteren Mustafa Altunalan ise yaptığı açıklamada, "Federasyonun Fair-Play projesine her zaman destek olduk, olmaya da devam edeceğiz. Yunus çok karakterli ve efendi bir kardeşimizdir. Yapmış olduğu bu centilmence hareketten dolayı kendisini bir kez daha tebrik ediyorum. Yaşanan bu güzel tablonun tüm spor camiasına örnek olmasını temenni ediyorum. Bir galibiyet, bir gol her şey demek değildir. Şampiyonluğu etkileyecek böylesine önemli bir maçta Yunus un ortaya koymuş olduğu bu centilmence tavır, inşallah ilerde tüm spor camiamıza örnek olur. Kendisi bu hareketiyle galibiyetin ve golün her şey olmadığını, kendisinden sonra gelecek tüm sporculara örnek teşkil edecek bir hareket olduğunu göstermiştir" dedi.

Futbol tarihine geçecek nitelikteki örnek olayın kahramanı Yunus ise, maç sonrasında da gerek saha içinde gerekse saha dışında sergilediği mütevazı tavrı sürdürerek, sadece teşekkür ettiğini söyledi.

Hatırlanacağı gibi Fransa ile İrlanda arasında oynanan 2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off rövanş maçında ünlü Fransız oyuncu Thierry Henry maçın uzatma anlarında topu bariz bir şekilde eliyle kontrol ederek takım arkadaşı William Gallas a asist yapmış ve Fransa, Gallas ın attığı golle 1-1 lik beraberliği yakalayarak Dünya Kupası biletini kapmıştı. Bu olay uzun süre dünya kamuoyunun gündeminde kalmış ve Henry yaptığı hareket nedeniyle eleştirilmişti.