info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Anadolu Ateşi Türkiye Turnesinde

Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, 2010 Türkiye İlkbahar -Yaz Turnesi ne 18 Nisanda Ankara dan Başlayacak.

Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, 2010 Türkiye İlkbahar-Yaz Turnesi ne 18 Nisanda Ankara dan başlayacak.

Türkiye nin dört bir tarafında dünyada da 78 ülkede 20 milyon sanatsever tarafından beğeniyle izlenen ve dünyanın sayılı dans topluluklarından birisi olmayı başaran Anadolu Ateşi, Türkiye turnesine 60 kişilik ekiple çıkacak.

Genel sanat yönetmeliğini Mustafa Erdoğan ın yaptığı ve sahneye çıktığı ilk günden bugüne kadar her gösterisinde ayakta alkışlanan Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, Türkiye Turnesi nde 18 Nisanda Ankara da, 19 Nisanda Eskişehir de, 20 Nisanda Balıkesir de, 21 Nisanda İzmir de, 30 Nisanda Tekirdağ da, 1 Mayısta Bursa da, 2 Mayısta Aydın da, 3 Mayısta Denizli de hayranlarının karşısına çıkacak.

Topluluk daha sonra da Çorum, Sivas, Kayseri, Kahramanmaraş, Malatya, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Erzurum da gösterilerini sunacak.

Anadolu Ateşi, 2010 İlkbahar-Yaz Turnesi kapsamında 10 bin 750 kilometre yol gidecek.

Gösteri programına yeni danslar ekleyen Anadolu Ateşi, ilk kez Türkiye nin Balıkesir, Aydın, Sivas, Malatya, Kahramanmaraş ve Çorum illerinde seyircilerin karşısında ter dökecek.

"YENİDEN DOĞDUĞU TOPRAKLARA DÖNDÜ"

Anadolu nun binlerce yıllık mitolojik ve kültürel tarihini kaynak olarak alan Anadolu Ateşi projesini hayata geçirerek kültürel bir hizmet sunan Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, projenin, hemen hemen her yöreden derlenmiş 3 bin halk dansı figürü ve halk müziğini içinde barındırdığını belirterek, projenin yakaladığı başarıdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Anadolu Ateşi nin, dünyanın dört bir yanını dolaştıktan sonra yeniden doğduğu topraklara döndüğünü ifade eden Erdoğan, "Türkiye nin Anadolu Ateşi ni özlediğinin farkındayız. Bu uzun turnede yarattığımız efsaneye kaynaklık eden kültürümüzle daha yakın olmak ve dünya turnesi öncesinde halkımızın alkışını ve desteğini almak bize güç verecek" dedi.