info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Anadolu Ateşinden muhteşem gösteri

Tüm zamanların tek dans topluluğu olan Anadolu Ateşi, Evolotion ile 2010 İlkbahar-Yaz turnesi kapsamında Tekirdağlıları büyüledi.

Performanslarıyla göz dolduran topluluğun özellikle Trakya yöresine ait sergilediği koreografiler izleyenler tarafından ayakta alkışlandı. 18 Nisan da Ankara da başlayan Anadolu Ateşi, "Evolotion" ile 2010 İlkbahar-Yaz turnesi 5 inci durağı olan Tekirdağ da sanatseverlerle buluştu. Atatürk Spor Salonu nda gerçekleşen gösteriye Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Demirdağ, İl Jandarma Komutanı Ali İnlek ve sanat severler katıldı. Dünyanın ayakta alkışladığı Anadolu Ateşi ilk defa Türkiye nin Anadolu illerinde seyirci karşısına çıkıyor. Atatürk Spor Salonu ndaki dans gösterisi seyircileri büyüleyen dansçılar nefes kesen performanslarıyla dakikalarca ayakta alkışlandı. Sahneye çıktığı ilk günden itibaren bugüne kadar Türkiye nin dört bir tarafında ve dünyada 78 ülkede 2 bin 800 gösteri sunarak 20 milyon izleyiciyle buluşan Anadolu Ateşi nin ilkbahar-yaz turnesinde gösterilerine yeni koreografiler ve müzikler dikkat çekti.

Gösteri programına eklediği yeni danslarıyla sanatseverler karşısında ter döken grup katılımcılardan tam not aldı. Dünyanın sayılı dans gruplarından birisi olan grubun, "Evolution"da özellikle, yenilenen yüzü ile izleyici karşına çıkan "Zeybek" ve "Sema" gösterileri ilgi çekti. 45 er dakikalık iki bölüm halinde gerçekleşen gösteride 60 dansçı rol aldı.

Grubun Trakya yöresine ait kareografileri, katılımcılar tarafından uzun süre ayakta alkışlandı. Farklı dinlerin motifi ile Anadolu nun binlerce yıllık tarihi ve kültüründen derlenen halk danslarından oluşan koreografi izleyenleri hayran bıraktı.