info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Anaokulu Binası İmam Hatip Ortaokulu’na Tahsis Edildi

Çerkezköy İmam Hatip Ortaokulu, valilikten gelen bir yazıyla İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürülürken, İmam Hatip Ortaokulu’da Hacı Fahri Zümbül Kız Meslek Lisesi’nin üzerinde bulunan ve anaokulu olarak yaptırılan binada eğitim öğretime başladı.

ORTAOKULUN YERİ LİSEYE ANAOKULU BİNASI DA ORTAOKULUNA TAHSİS EDİLDİ
 
Çerkezköy İmam Hatip Ortaokulu, valilikten gelen bir yazıyla İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürüldü. İmam Hatip Ortaokuluna ait olan yerin Liseye dönüştürülmesinin ardından Hacı Fahri Zümbül Kız Meslek Lisesinin yukarısında bulunan ve anaokulu olarak yaptırılan binada İmam Hatip Ortaokuluna tahsis edilmiş oldu. Ambardere’de yapımı devam eden İmam Hatip Lisesi tamamlana kadar İmam Hatip Lisesi ile İmam Hatip Ortaokulunun bulundukları okullarda geçici olarak eğitim öğretim yapacağı ifade edildi.
 
ANAOKULU SIKINTISI YOKMUŞ
 
Yetkililerden alınan bilgilere göre Çerkezköy’de anaokulu sıkıntısının bulunmadığı ve bu yüzden de anaokuluna ait binanın 2013-2014 eğitim öğretim döneminde İmam Hatip Ortaokuluna tahsis edildiği ve onayında valilik kararıyla gerçekleştiği ifade edildi. Ambardere’de yapımı devam eden İmam Hatip Lisesinin yanına da 21 derslikli İmam Hatip Ortaokulu yapımına başlanırken, her iki okul tamamlanana kadar her İmam Hatip Lisesi ile İmam Hatip Ortaokulu 2013-2014 eğitim öğretim dönemi sonuna kadar belirlenen okullarda eğitimlerine devam edecek.
 
GEÇİCİ OLARAK ANAOKULU BİNASINA YERLEŞTİLER
 
İmam Hatip Ortaokulu’nun yer sıkıntısı yaşaması sebebiyle durumun İl Milli Eğitim Müdürlüğüne iletilmesinin ardından valilik onayıyla geçici olarak Anaokulu binasına yerleştirildiği belirtildi. Diğer yandan İmam Hatip Lisesinin onay yazısının gelmesinin hemen ardından kayıtlara başlanırken, geçtiğimiz Çarşamba gününden bu yana 126 erkek öğrenci ve 120 kız öğrencinin okula kayıt yaptırdığı öğrenildi. Haftada 40 saat ders görecek olan imam hatip liseliler günde 8 saat ders görecek. 
 
KIZ ÖĞRENCİLER SABAHÇI ERKEK ÖĞRENCİLER İSE ÖĞLENCİ
 
Kız öğrencilerin sabahcı, erkek öğrencilerin ise öğlenci olacağı İmam Hatip Lisesi’nde dersler 2013-2014 eğitim öğretim yılının başlaması ile başladı. İmam Hatip Ortaokulu’nda ise yaklaşık 500 öğrenci bulunurken, 8 derslikte ikili öğretim görüyorlar. Ayrıca anaokuluna ait binanın geçici olarak İmam Hatip Ortaokuluna tahsis edilmesinin ardından binada her hangi bir tadilat çalışmasının yapılmayacağı ve eğitim dönemi sonunda da okulun boşaltılarak Ambadere’de yapımı devam eden 21 derslikli binaya taşınacakları belirtildi.