info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3091
Dolar Satış
:
32.3673
Euro Alış
:
34.6230
Euro Satış
:
34.6854
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

ANAP ve DP için yeni süreç

Tekirdağ a gelen Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun dan "ANAP ve DP için yeni süreç" dedi.

Bir dizi ziyaretlerde ve temaslarda bulunmak için Tekirdağ a gelen Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun, " Demokrat Parti nin ve Anavatan Partisi nin birleşmesi için yeni bir süreç başlatıldı. 3 Haziranda sayın Hüsamettin Cindoruk ile yaptığımız toplantıda her iki partinin birleşmesi ve merkez sağın derlenip toparlaması yönünde güçlü bir irade beyanında bulunduk" dedi.

DP VE ANAP İÇİN YENİ SÜREÇ
Demokrat Parti ile bir bütünleşme sürecinden geçtiklerini söyleyen Salih Uzun, şunları kaydetti: " Demokrat Parti Kongresi nde sayın Hüsamettin Cindoruk seçildi ve DP ve ANAP ın birleşmesi için yeni bir süreç başlatıldı. Bugüne kadar herhangi bir sapma, geri adım söz konusu değil. Merkez sağ siyaset alanının yeniden inşa edilmesi ve yeniden yapılandırılması yönündeki çabalarımız yapıcı bir şekilde devam ediyor. Bununla ilgili her iki partinin temsilcilerinden oluşan kurul çalışmalarına devam ediyor." Türkiye nin yeni bir alternatife ihtiyacı olduğunu savunan Uzun, Türkiye nin, siyasetin merkezinin güçlü olduğu her dönemde atılım yaptığını, kalkınma hamlelerini gerçekleştirdiğini ifade etti. Türk siyasetinin merkezinin tekrar güçlü hale getirilmesi için çaba sarf ettiklerini bildiren Uzun, bunun Türkiye nin yararına olacağına inandıklarını belirtti.
" TÜRK SİYASETİ KUTUPLAŞMA İÇİNDE"
Anavatan Partisi Lideri Uzun, Türk siyasetinin kutuplaşma içinde olduğunu ileri sürerek, şunları söyledi: " Kutuplaşmadan Türkiye yi kurtarmak gerekiyor. Onun için biz Türk siyasetinin çehresini değiştirmek gayreti içindeyiz. Türkiye nin şu anda en çok sıkıntı çektiği hususlardan biri ciddi bir şekilde yaşadığımız ve etkilerine maruz kaldığımız cepheleşme var. Bizim amacımız bu cepheleri kırmak, bu cepheleri yarmak. Ortada buluşmak. Cepheleri yarıp Türkiye yi ortada buluşturmak gayreti içerisindeyiz. Türkiye yi Türkiye nin merkezinde buluşturma gayreti içerisindeyiz."
VALİ KEMELEK İ ZİYARET ETTİ
Salih Uzun, diğer siyasi partiler arasında yeni oluşumların olduğunu anımsatarak, " Başka yeni oluşumların da çıkış gayesi en azından o hareketi başlatma amaçlarının bizimle hemen hemen aynı olduğunu, sorunları ve ihtiyaçları tespit bakımından uzlaştığımızı, buluştuğumuzu görüyorum" dedi. Tekirdağ daki temaslarında ayrıca, Vali Zübeyir Kemelek i ziyaret eden Uzun, yeni görevinde hayırlı olsun dileklerini sundu. Valilik ziyaretinin çıkışında, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Uzun, Türkiye nin normalleşme sürecine geçmesi gerektiğini belirterek, " Yaşanan bu bilek güreşini sayın Cumhurbaşkanı sona erdirebilir" diye konuştu. Uzun şöyle devam etti: " Türkiye nin artık normalleşmesi gerekiyor. Bunun için de sivil siyaset aktörlerinin tamamına büyük görev düşüyor. Sivil siyaset aktörlerinin tamamı, demokrasiden yana net tavır koymalıdır. Türkiye de demokrasinin kalitesinin yükselmesi ve güçlenmesi için büyük çaba sarf etmeliyiz diye düşünüyorum." Türkiye nin ihtiyaç duyduğu şeyin cepheleşme değil ortada buluşmak olduğunu söyleyen Uzun, gazetecilerin Albay Dursun Çiçek in tahliye edilmesi konusundaki düşüncelerini sorması üzerine de şunları kaydetti: " Bir gün öncesinde tutuklanma istemiyle sevk edildi ve tutuklandı. Demek ki tutuklanmasını gerektirecek bulgular, belgeler, bilgiler var. Kuvvetli suç ihtimali söz konusu ki tutuklandı. Fakat 24 saat geçmeden bu kez tahliye edildi. O zaman da düşünüyoruz ki, demek ki tutuklanmasını gerektirecek kadar bir suç unsuru ortada yok. Tabii ki mutlaka bunun hukuken açıklamaları vardır, mantıklı açıklaması da vardır. Ancak biz sadece şunu söyleyebiliriz, bu tartışmalar inşallah Türkiye nin başka sorunlarını da örtmez. Türkiye nin çok ciddi çok derin sorunları var. Aynı gün açıklanan küçülme rakamları var. Türkiye, 2 nci Dünya Savaşı ndan bu yana en ciddi ekonomik sıkıntısını, sıkıntılı dönemini yaşıyor. En büyük küçülme oranlarıyla, en büyük işsizlik oranlarıyla karşı karşıyayız. İşsizlerin sayısı çığ gibi artmış, iflas eden sanayicilerimiz var. Türkiye nin çok derin sorunları var. Bütün bu konuştuklarımız Türkiye nin gerçek sorunlarının üstünü örtmez inşallah diye gayretimiz var."
"HERKES HUKUKA GÜVENSİN"
Salih Uzun, herkesin hukuka güvenmek durumunda olduğunu da belirterek, " Yargılıma sürecinin sonucunu hepimiz bekleyeceğiz. Bu meselelerde sadece Hükümeti sorumlu tutmak durumunda değiliz. Tam tersine sivil siyasetin bütün aktörlerini, başta iktidarıyla, muhalefetiyle siyasi partilerinin diğer sivil unsurlarının hepsinin demokrasiden yana net tavır koymaları gerektiğine inanıyoruz. Bu sorumluluk hepimizin, umuyorum ki sayın Cumhurbaşkanı na da çok büyük görev düşüyor. Devlet kurumları arasındaki uyumu sağlamak Sayın Cumhurbaşkanı nın hem sorumluluğu hem görevidir" şeklinde konuştu. Uzun ve beraberindeki partili yöneticiler, 29 Martta seçimleri kazanan ANAP lı Belediye Başkanı Hüseyin Uzunlar ı ziyaret etmek için Tekirdağ dan ayrılarak Kumbağ beldesine hareket etti. Uzun, Kumbağ ziyaretinin ardından Tekirdağ dan ayrıldı.