info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ankara’lı Üç Genç Kızın Nevşehir’de Uluslararası Başarısı

Nevşehir’de 16-26 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen 13. Ulusal ve Uluslararası karma resim,heykel,seramik ve fotoğraf sergisine Ankara’lı üç genç kızın eserleri damga vurdu.

Emek Bozkurt 1985,Dilber Sarıkaya 1987,Tuğba Karakulak 1989 Ankara doğumlu olup,bu üç bayan 2013 yılında Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Sertamik ana bilim dalında birlikte eğitimlerini tamamladılar.
Geçtiğimiz yıl yine aynı yerde gerçekleştirilen sanat etkinliğinde ilgi odağı olan Ankara’lı sanatsever bayanlar,bu yıl 52. Ulusal,26. Uluslarası Hacı Bektaş Veli Anma ve Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında düzenlenen sergiye eserleriyle damga vurdular. 
 
 
Emek Bozkurt’un günümüzün fenomeni ve bağımlılık örneği olan Google,Facebook,Twitteri ifade eden üçleme çalışması,
Dilber Sarıkaya’nın Nazarı ifade eden sanat çalışması,
Tuğba Karakulak’ın SAVAŞ VE BARIŞ’ı ifade eden,gökyüzüne açılmış iki eli gösteren çalışması,sanatseverleri adeta büyüledi.
 
 
Bu üç bayanın ayrıca halen Ankara Çağdaş Özel Eğitim uygulama Okulu ve İş Eğitim merkezinde zihinsel engelli öğrencilere birlikte öğretmenlik yapması,sanatseverler tarafından saygı ve takdirle karşılandı.
Sergi hakkında düşüncelerini ifade eden üç sanatçıdan Dilber Sarıkaya, “Biz eserlerimizde,günümüzde kaybolmaya yüz tutmuş dostluk,barış,kardeşlik,sevgi ve bunları bünyesinde toplayarak duygu sağanağı oluşturan sanatı bir araya getirmeye çalıştık.Türkiye’den ve dünyadan birçok sanatçının bir araya gelerek evrensel dil olarak,resim,heykel,seramik ve fotoğraf ile insanları kaynaştırması,insan olmanın ve kardeşliğin en güzel olgusudur.Bize bu fırsatı sunan Hacıbektaş,belediyesi ve tüm sanatsever halkımıza teşekkür ederiz”Dedi.
Kaynak : Murat Ürtekin