info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Antalya’ya Staja Giden Öğrencileri Neler Bekliyor?

Tekirdağ Anadolu Otelcilik ve Turizm Lisesi 3. sınıf öğrencisi Burak Oğraş,(16) Antalya Rixsos Lares Hotel’inde 26 arkadaşı ile birlikte okuldan staj için gönderildiler.

Tekirdağ Anadolu Otelcilik ve Turizm Lisesi 3. sınıf öğrencisi Burak Oğraş,(16) Antalya Rixsos Lares Hotel’inde 26 arkadaşı ile birlikte okuldan stej için gönderildiler. Gönderilen öğrenciler, Hotel’e 15 dakika mesafede Muratpaşa ilçesinde mahalle arasında 3 katlı öğrenci pansiyonu olarak kullanılan bir binaya yerleştirildiler. Binanın arka tarafında içerisinde su olmayan bir havuz en üst katında da güneş enerjisi panellerinin bulunduğu pansiyonda 5 aydan beri kalmaktadırlar.

Olayın olduğu gün, saat 22.00’de Hotel’den çıktıkları 22.30’ civarında da pansiyona geldikleri arkadaşları belirtiyorlar. Burak, 2 arkadaşı ile birlikte 3 arkadaş kalıyorlardı. Saat gece 24.00 sıraları Tekirdağ’da bulunan G. Ü. İle en son konuşmasını yapar. “Burada işler çok kötü. Çok sıkıntıdayım. “ demesi üzerine buradaki arkadaşı neler olduğunu sorar, açıkladığı şu anda yazılamayacak, konuların ölümün sebebini aydınlatmasında çok yardımcı olacağı düşüncesiyle şimdilik, yazmıyoruz.

Antalya Emniyet müdürlüğü, Antalya Cumhuriyet Savcılığı, yaptıkları araştırmada,  ölüm sebebinin aydınlığa kavuşması için boş havuz içerisinde bulunan cesedi şüpheli ölüm sebebiyle Antalya adli tıp kurumuna gönderdiler. Şimdi adli tıp kurumundan çıkacak olan sonuç, ölüm sebebinin ortaya çıkması sağlayacak.

Hayatını kaybeden Burak Oğraş’ın babası Murat Oğraş (47) annesi Halime Oğraş (41), Anadolu Lisesi öğrencisi olan ablası Aslı Oğraş (17) çocuklarının ölüm haberini aldıktan sonra, gözyaşlarına boğularak, kriz geçirdiler.

Anadolu Turizm Otelcilik Meslek Lisesi Müdürü Önder Atik acı haberin alınmasından sonra aileye haber vererek baba Murat Oğraş ile okul görevli öğretmenleri Çetin Çavuş ve Hasan Akgün ile birlikte cenazeyi almak üzere Antalya’ya gittiler. Antalya Lara’daki staj yapan öğrencilerin koordinasyon öğretmeni olan Sedat Zengin de, olay yerinde bulunduğu belirtildi.

Hayatını kaybeden Burak Oğraş’ın aylık olarak 500 TL. para aldıkları, yatırılan paralar özel bir bankada kendileri kullanıyorlardı. Her hangi bir gece hayatı bulunmayan Burak’ın bankadaki hesabında Laptop almak için biriktirdiği, 669.17 TL. Parası bulunduğu fakat kullandığı telefon ve cüzdanında bulunan kâğıt paraların alındığı belirtildi.

Baba Murat Oğraş, oğlunun kesinlikle intihar edebilecek bir yapıya sahip olmadığı, çalıştığı iş yerinde dövüldüğü, stajyer öğrencilerin kaldığı yerde de bazı arkadaşları ile ilgili çok önemli bilgileri olduğunu düşünüyorum. Beni oğlumda yükseklik korkusu vardı. Tek başına çatıya çıkması mümkün değildir. Ve kaldıkları yerde hiçbir sorumlu kişi olmadığı belirtildi. Biz, evlatlarımızı önce okula, devlete daha sonrada staj için teslim edilen otel yetkililerine teslim ediyoruz. Sora da bir telefon geliyor gelin çocuğunuzun cenazesini alın deniliyor. Bu olayla ilgili suçluların cezalandırılmasını bekliyoruz Bugün Burak’ın en son görüştüğü arkadaşına Antalya’da staj yaptıkları otele yurt dışından gelen 2 öğrenciden bir tanesinin erkek öğrencilere cinsel istismarda bulunduğu haberi geldi. G.Ü.’nün Burak’a herhangi bir harekette bulunmadığı fakat tüm olaylardan bilgi sahibi olduğu için bu kişi tarafından öldürülmüş olabileceği şikayetini Cumhuriyet Savcılığı’na ve Emniyet Müdürlüğü Cinayet Masası’na bildirdik.” dedi.

Antalya’dan Tekirdağ Devlet Hastanesi morguna getirilen  cenaze Pazar günü orta camide kılınan öğle namazına müteakiben eski mezarlıkta dedesi Hüseyin Oğraş’ın üzerine defnedildi.