info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Apartman Altında Oto Yıkama Yasaklandı

Çorlu Belediye Meclisi Mart ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.

Çorlu Belediye Meclisi Mart ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’ın yönetiminde yapılan toplantıda, gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Buna göre mecliste alınan karara göre bundan böyle apartman altlarında oto yıkama ve halı yıkama iş yerleri açılamayacak.

Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğünün vatandaşların yoğun şikayeti üzerine meclise verdiği önergede meskun mahal içinde bulunan oto yıkamaların gürültü ve çevre kirliliği yarattığından meskun mahal dışına taşınması istendi. Ve daha önce ruhsat verilen iş yerlerine 6 ay süre verilmesi ve sonunda iptal edilmesi de istendi.

Belediye Başkanı Ünal Baysan; “Bu olay apartmanların altlarında halı ve oto yıkamalardan çok şikayet var. Zabıta müdürlüğümüz bir karar alınarak apartman altlarında bu tür iş yerlerinin olmaması, sadece boş arsalar içinde veya otopark içinde izin verilmesini öneriyor” dedi. Yapılan oylamada karar oy çokluğu ile kabul edilirken AK Parti grubundan 4 meclis üyesi kararı kabul etmedi.

Kadro Unvan ve Derece Değişiklikleri Görüşüldü

Belediye bünyesinde bulunan sağlık kadrosu, mühendis kadrosuna dönüştürüldü. Yeni oluşturulan mühendis kadrosu doğrultusunda, teknik personel alımı yapılacak. Ayrıca ihtiyaç duyulan harita ve kadastro teknikeri için kadro karşılığı sözleşmeli personel alındı.

Tiyatro Oyun Bilet Ücretleri Görüşüldü

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün talebi doğrultusunda tiyatro oyunlarının bilet ücretleri belirlendi. Tiyatro bilet fiyatlarının 5 TL, indirimli biletleri 3 TL olması kararlaştırıldı. Ayrıca tiyatro ekipleri gerekli görülen hallerde Çorlu’ya bağlı belde ve köylerde de gösterimi yapabilecek.

İmar Plan Notları ve Komisyon Raporları Görüşüldü

İlan plan notları Belediye Meclis Üyesi Nazmi Aydoğmuş tarafından sunulmasının ardından meclisçe görüşüldü. Ayrıca İmar Komisyonunun tavsiye niteliğindeki kararları yapılan değerlendirmelerin ardından kabul edildi.

Çorlu Muhtarlar Derneği’ne Yer Tahsis Edildi

Tekirdağ Valiliği İl Özel İdaresi’nin talebi doğrultusunda Çorlu Muhtarlar Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’ne yer tahsisi yapılması konusu görüşüldü. Belediye ilave iş merkezinin zemin katında bulunan iş yerinin, 3 yıl süreyle aylık 150 TL ile kiralanması kararlaştırıldı.

Haberleşme ve Altyapı Tesisleri Kurulacak

Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde, elektronik haberleşme ve altyapı tesislerinin kurulmasını içeren gündem maddesi meclisçe yapılan değerlendirmelerin ardından kabul edildi. Yeni kurulacak tesis, belediye bünyesindeki birimler tarafından ortak kullanılacak.

Kaynak : Haber Çorlu