info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ardahanlı birincinin ilk tercihi NKÜ oldu

ÖSS de Sayısal-2 puan türünde Türkiye 116 ncısı ve Ardahan il birincisi olan Özgür Yılmaz, ilk tercihini yaptığı Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörü Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü yü makamında ziyaret etti.

Rektör Şenköylü, Ardahan da zor şartlarda liseyi bitiren Yılmaz ı gazetede yayınlanan bir haberle tanıdıklarını belirterek, "Yılmaz ın, tıp eğitimi almak istediğini öğrendikten sonra, Tekirdağ a davet ettik. NKÜ yü tercih ederse yardımcı olacağımızı, kayıt olduktan sonra her türlü desteği verebileceğimizi söyledik" dedi.
Amaçlarının, Türkiye de başarılı olan öğrencilerin NKÜ ye gelerek, burada sağlanan elverişli ortamda başarılı bir yüksek öğrenim görmelerini sağlamak olduğunu bildiren Şenköylü, tüm fakültelerinin hızlı ve dinamik bir şekilde geliştiğini kaydetti.
Özgür Yılmaz ise yüksek öğrenimini Tekirdağ da bulunan NKÜ Tıp Fakültesi nde yapmaya karar verdiğini ve bu kararından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.
Yılmaz, "Bana, burada en iyi eğitim imkanını sağlayacaklarını söylediler. Ben de onlara mahcup olmamak için en iyi şekilde çalışacağım. Gelecekte de memleketime ve bütün ülkeye faydalı bir doktor olmak için eğitimimi tamamlayacağım" dedi.
Gazetecilerin soruları üzerine "Anne ve babamı çaresi olmayan hastalıklar nedeniyle kaybettiğim için tıp fakültesini tercih ettim" diyen Yılmaz, zor şartlarda eğitim hayatını sürdürenlerin, yılmamaları gerektiğini söyledi.